Ispeglajte pantalone na brzinu - Men`s Health

Ispeglajte pantalone na brzinu

Ispravićete nabore na brz i jednostavan način

1. NAMESTITE TEMPERATURU
Proverite etiketu na vašim pantalonama. Pamuk i lan trebaju veću temperaturu, dok poliester i fine tkanine mogu biti uništene visokm temperaturama.

2. IZVRNITE IH
Ako peglate preko zgužvanih džepova, rezultat neće biti gladak. Izvrnite pantalone i ispeglajte obe strane džepova.

3. KORISTITE VODU
Lagano navlažite uporne nabore koristeći flašu sa sprejem ili dugme na pegli koje služi za prskanje. Para pomaže da se bore uklone. Za manje uporne bore, pritisnite dugme za paru u toku peglanja.

4. PRITISNITE, ROTIRAJTE
Izvrnite pantalone na pravu stranu; navucite ih na uži deo daske kroz pojas i onoliko duboko koliko dopušta nogavica. Pritisnite prednji deo i vrh nogavice koristeći celu površinu pegle. Rotirajte pantalone i ispeglajte zadnjicu i zadnji deo nogavice. Navucite drugu nogavicu na dasku i ispeglajte. Skinite ih i ispeglajte svaku nogavicu posebno na dasci, dugačkim potezima od članka na gore.

5. IZBORITE SE SA TEŠKIM DELOVIMA
Pritisnite delove oko šlica, rajsferšlus i džepove vrhom pegle, prskajući vodom gde je neophodno. PEGLAJTE MANJE! Da bi skratili vreme koje provodite nad daskom za peglanje, do pola napunite sušilicu za veš da bi se stvari nesputano sušile. Zatim obesite stvari na vešalicu da bi se opustili nabori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *