Postoje li razlike u vrstama šampona? - Men`s Health

Postoje li razlike u vrstama šampona?

“Najveća razlika je u jačini sredstva za čišćenje.” ako imate masno teme (i masnu kosu), potreban vam je jak šampon; suvo teme (i tanka kosa) trebaju blaže šampone. ali nemojte mešati suvo teme sa peruti, koju izazivaju gljivice. Sad, ako vam ponestaje kose na koju treba da nanesete šampon, treba vam formula koja stvara iluziju guste kose. Identifikovali smo kategorije i testirali nekoliko šampona da bismo našli najbolji.

SUVO TEME
Potražite blage sastojke koji se zovu betaini na vrhu liste sastojaka, kaže dr med. Zoi Drelos, profesor dermatologije na Djuk Univerzitetu. Oni se ne vezuju za ulja onako kako jača sredstva to čine tako da vam ostavljaju malo prirodne vlažnosti vaše glave.

TANKA KOSA
Minoxidil je jedini dokazani sastojak koji stimuliše rast kose. Ali šampon koji koristite može da učinida svaka  vaša vlas izgleda gušće. Potražite formule za postizanje volumena sa polimerima za gustinu (kao što je kvaternium) koji povezuju svaku dlaku, kaže Džim Hamer, kozmetički hemičar.

MASNO TEME
Kontrolišite masnoću šamponom koji sadrži anjonski surfanktant, kao što su sulfati ili sulfoacetati. Jedna italijanska studija pokazala je da sadrže negativno naelektrisane čestice koje se vezuju za ulja, koji su najjača sredstva.

PERUT
Eliminišite svrab koristeći proizvode koje sadrže cink piriton ili selen sulfat, koji se bore sa glivicom koja izaziva ljuspice i ublažavaju zapaljenje, kaže dr Drelos. Druga mogućnost je šampon sa salicilnom kiselinom, koji pravi piling da bi uklonio mrtve ćelije i ljuspice.

Pročitajte i  7 detalja koje devojke žele da vide na nama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *