Sačuvajte svoju belu košulju - Men`s Health

Sačuvajte svoju belu košulju

Ipak, sa ovim napastima je lako izboriti se, i to preduzimanjem tri jednostavna koraka .

PROMENITE SREDSTVO PROTIV ZNOJENJA
Boja fleke nam odaje da ona nije u toj meri povezana sa znojenjem koliko je reč o preparatima koje koristite. Tragovi aluminijuma kojii se danas mogu pronaći u antiperspirantima će održati vašu kožu suvom, ali kada se znoj ipak pojavi – naročito ako je odlagan dejstvom preparata,  a temperature su visoke – biće žute boje. Razume, to je smrt za svaku košulju.

Kako biste sprečili ovu obojenost znoja, sasecite problem u korenu. Pozdravite se sa sredstvima protiv znojenja i počnite da koristite preparate koji su prirodniji i ne sadrže aluminijum. Osim ako je znojenje vaš veliki problem (a u tom slučaju biste se morali obratiti lekaru), bilo koji običan dezodorans.

KOFEIN
Takođe, smanjen unos ove supstance značajno može uticati na znojenje. Kofein je stimulant koji deluje na centralni nervni sistem.

Razumljivo, pomoći će vam da svakog jutra na vreme izađete iz kuće i uputite se prema poslu, ali on uz to ima i neželjeni efekat – podstiče rad znojnih žlezda.

Zato ograničite svoj dnevni unos kofeina i nosite svoju belu košulju još dugo.

PRANjE
Ako ste ikada pokušali da operete ovakvu fleku, poznato vam je da klasično pranje veša neće dati željene rezultate.

Problem je u tome što sastojci antiperspiranata vremenom prodru u tkaninu. Kako biste se izborili s tim, upotrebom stare četkice za zube  i pomoću malo deterdženta pokušajte da operete žutu fleku.

Pročitajte i  Zaboravljeni modni trendovi koji su opet IN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *