Casual klasik za sve prilike: Henley majica - Men`s Health

Casual klasik za sve prilike: Henley majica

Izborom manje uobičajnih zamena za takozvane basic komade (poput džinsa, majica itd), doprinećete unapređenju vašeg stila. Danas smo za vas pronašli sjajnu alternativu za klasične majice sa okruglom kragnom u vidu henley majica.

Pogledajte i 5 stilskih pravila za mišićave muškarce

KRATKA ISTORIJA

Ovaj popularni odevni predmet je ime dobio po engleskom gradu Henli na Temzi gde su ih prvi put nosili lokalni veslači na svojim regatama kao zvanične uniforme. Kada govorimo o dizajnu henley su majice sa strukturom za kragnu ali bez kragne i nizom od tri dugmeta na prednjoj gornjoj strani. Ovu majicu možete naći u modelu sa kratkim i sa dugim rukavima. Model sa kratkim rukavima podseća na polo majicu bez kragne, dok one sa dugim rukavima podsećaju na lagane džempere na V izrez.

PREDNOSTI HENLEY MAJICE

Zbog svoje univerzalne konstrukcije možete je poneti kroz različite stilove. U širem smislu velika prednost henley majice je u tome što je drugačija, pa stilisti savetuju muškarce da imaju bar jedan komad ove majice jer ćete uz nju postići statement stil.

Otkrijte i Kako odabrati idealnu majicu?

Ovaj model majice postaje sve popularniji, a glavn razlog tome je što se više istične od klasične majice. Druga prednost je to što v izrez na vrhu majice šalje poruku jasne muške seksualnosti, posebno ako još imate izvajane mišiće. Takođe, henley majice su jedan od najpristupačnijih načina da nadogradite svoj stil. Uobičajno se prave od pamuka ili kombinacije pamuka i sintetike, pa nisu previše skupe. Stoga vam preporučujemo da ih imate nekoliko u različitim bojama.

KAKO JE NOSITI?

Henley majice kratkih rukava su efektnije od klasičnih majica. Ujedno nisu formalne poput polo majica, ali nose u sebi sličan vajb muške letnje elegancije. Verziju sa dugim rukavima u zavisnosti od materijala možete nositi ispod jakne ali i kao donji sloj ispod košulje.

Pročitajte i  4 sigurna načina da izdominirate na novom poslu

KUPUJTE PAMETNO: 5 odevnih komada koji ne zahtevaju prevelika ulaganja

Henley majica je odličan element višeslojnog oblačenja pa se lepo kombinuju kako sa sportskim jaknama tako sa mantilima i laganim kaputima. Stvar je u tome da budete samouvereni i da hraro kombinujete komade jedan sa drugim. Treba istaći da henley majice spadaju u kategoriju fit komada, tako da su idealan izbor za sve muškarce koji ne vole preširoku odeću. Ipak zbog toga biste trebali biti u dobroj formi jer će zbog svog dizajna istaći sve vaše mane.

 

D.R.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *