Letnji smart casual stil - Men`s Health

Letnji smart casual stil

KOŠULJA KRATKIH RUKAVA I (CHINO) PANTALONE

Na tropskim temperaturama, košulje dugih rukava su nezamislive, ma koliko da želite da se obučete poslovno i elegantnije. Tokom leta se odlučite za košulju kratkih rukava, koja će izgledati perfektno poslovno i pametno kada se iskombinuje sa parom pantalona ili chino pantalona.

Obratite pažnju, jer ovakve košulje, iako su jednostavne, mogu da izgledaju elegantno ili potpuno pogrešno, a sve zavisnosti od vaše građe. Pazite da vaša košulja prati liniju vašeg torza i ruku, ali da ne bude previše zategnuta u predelu bicepsa i oko vrata.

Muškarac u trendu: Košulja sa printom

Kada su u pitanju pantalone, odlučite se za stilove koji su uski i koji mogu da se podvrnu. Što se tiče boje, najbolje je da napravite kontrast između gornjeg i donjeg dela, a ako želite da se obučete monohromno, imajte na umu da jedina boja koja u letnjim mesecima može da se obuče od glave do pete jeste bela.

KOŠULJA DUGIH (PODVRNUTIH) RUKAVA I ŠORTS

Najbolje je da uklapate komade slične boje, pa da na primer ako obučete svetloplavu košulju, obučete i šorts u istoj boji. Naravno da možete i da napravite totalni kontrast između boja gornjeg i donjeg dela, sve zavisi od vaših afiniteta.

Otkrijte i Biti frajer na 35 stepeni

Ako razmišljate o tkanini šortsa, najbolje je da se odlučite za teksas, flanel ili chino šorts. Ostavite otkopačno dugme ili dva na košulju, zavrnite rukave i ubacite košulju u šorts.

RAZDVOJENI DELOVI LAGANOG ODELA

Birajte lagane materijale i potpuno različite dezene i boje sakoa i pantalona. Možete na primer da iskombinujete laneni sako, krojeni šorts od laganog pamuka ili neke lanene pantalone.

Letnji modni vodič: Kako izabrati prave bermude?

ŠORTS I BLEJZER

Pročitajte i  Tom Hardi: Ovo su moje tri najvažnije životne lekcije

Kada je reč o sakou, odaberite laganu tkaninu, poput lana, pamuka ili mešavine lana i pamuka, kako biste uživali dok ih nosite. Boja je takođe bitna, a sve zavisi od toga šta želite da postignete.

Ako želite casual izgled, onda na primer pokušajte sa svetlocrvenim krojenim šortsem ili blejzerom s neupečatljivim printom, a ako želite malo pametniji autfit, onda kombinujte malo neutralnije boje poput bež, crne, teget, bele i sive.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *