Vodič za pravilno vezanje pertli na cipelama (VIDEO) - Men`s Health

Vodič za pravilno vezanje pertli na cipelama (VIDEO)

Ukoliko pertle na klasičnim cipelama vežete kao što to radite sa patikama, definitivno pravite grešku. Određeni stilovi poput popularnog cik-cak vezivanja su previše casual za formalne cipele. To nekako izgleda neuredno a ima mali uticaj i na sam oblik cipela.

Puno bolja alternativa je klasično ravno vezivanje pertli koje karakteriše paralelene linije. Ovaj jednostavan način vezivanja je estetski primereniniji i daje oštriji izgled vašem stilu.

Održavanje omiljenih patika: 5 grešaka koje ste sigurno napravili (i kako da ih ispravite)

RAZLIKE U VEZIVANJU PERTLI

Kada odete u kupovinu cipela primetićete da su pertle uvučene cik-cak kao u slučaju patika. Razlog tome je taj što obuća u radnje uglavnom dolazi ne zašnirana direktno iz fabričkih pogona.

SIGURNIM KORAKOM: 5 najpopularnijih modela koje svaki muškarac treba da ima

Problem sa tim leži u tome što cipele izgledaju simetrično na vrhu ali i pomalo šljampavo na dnu cipele. Ravno pertlanje pruža veću tenziju pertli pa cipele izgledaju simetričnije. Ravno vezivanje je takođe korisno jer se pertle lakše mogu popustiti i zategnuti u odnosu na drugi neformalniji način. To je posebno važno kada je reč o visokim modelima muških cipela.

Pogledajte video sa jasnim instrukcijama za elegantno vezivanje pertli.

D.R.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Pročitajte i  Devojke priznaju: Ovo ne podnosimo kod muškaraca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *