4 pravila za kupovinu preko interneta - Men`s Health

4 pravila za kupovinu preko interneta

Danas čak i iz najzabačenijih krajeva sveta možete kupovati brzo i lako, iz udobnosti svoje fotelje.

Ipak, pristup ne znači nužno i kvalitet. Fotografije proizvoda često ne odgovaraju pravom stanju, pa nije redak slučaj da nešto za šta ste odvojili veću sumu olako poklonite jer vam ne odgovaraju veličina, boja i sl.

OSNOVNA PRAVILA

Proizvodi kao što su čarape i donji veš ne predstavljaju problem, ali skupoceni kaput ili odelo svakako hoće. Razmislite šta vam je zaista neophodno. Držite se onoga što vam se dopada, kupujte na rasprodajama i pratite pravilo Toma Forda – da, ako možete, menjate odeću svakih šest meseci.

Odeća po meri – to je već problem. Kupovinom jeftinog odela koje nije skladno skrojeno stvorićete sebi nepotreban problem. Dok se na nekim komadima mogu izvršiti prepravke, za određene vam neće pomoći ni najbolji krojač u gradu.

KUPUJTE PAMETNO: 5 odevnih komada koji ne zahtevaju prevelika ulaganja

Postoje samo dve prilike kada je kupovina preko interneta jednostavna:

Kada već imate komade istog proizvođača/prodavca i znate svoje mere.

Kada ste stvari već probali u prodavnici koja ima i internet prodaju.

Evo šta još treba da znate…

BUDITE SIGURNI DA JE TO VAŠ BROJ

Obratite pažnju na mere kao što su visina, dužina nogavica i rukava, širina grudi i vrata. Te veličine zapišite u telefon, tablet ili laptop tako da vam uvek mogu biti od pomoći pri kupovini.

Pročitajte i Trošite u okviru mogućnosti

IZMERITE ODEĆU KOJU VEĆ IMATE

Kada smo već kod merenja, trebalo bi da proverite veličine svojih omiljenih komada. Uzmite omiljenu majicu, izmerite je preko dužine grudi, ramena, leđa i rukava. Voila – to je ono što vam je potrebno!

Pročitajte i  Najjači kad je najteže: Novi Men's Health korisni saveti za krizne periode (od danas u prodaji)

TELO SE NEPRESTANO MENJA

Budite svesni da se vaše mere menjaju tokom godine. Rasprodaje u januaru su odlična stvar (i vrlo su pažljive prema vašem novčaniku), ali dolaze posle novogodišnjih praznika, kada je moguće da ćete nabaciti koji kilogram. Da biste izbegli ovaj problem, proverite te mere svakih šest meseci.

BUDITE SIGURNI DA VAM DOBRO STOJI

Teksas jakna ili kvalitetan mantil, ako ih ne nosite na pravi način, izgledaće kao najobičniji i ne naročito upečatljiv komad odeće. Ali ako pronađete savršenu veličinu i kombinujete ove komade sa dobro skrojenim pantalonama i kvalitetnom rolkom, postaće prava umetnost. Međutim, nemojte se kruto držati saveta stilista, jer striktni modni saveti ne moraju odgovarati u potpunosti vašem stilu.

Letnji modni vodič: Kako izabrati prave bermude

MH Savet: Ako prodavac na sajtu ima video za određeni proizvod, obavezno ga pogledajte i dobićete mnogo bolju ideju koje komade da uklopite sa novim proizvodom.

DAKLE, GDE DA KUPUJEM?

Ako određeni brend postoji u vašoj zemlji, onda nema potrebe za internet kupovinom. Međuim, ukoliko ne možete da pronađete određene komade, kupujte putem interneta. Većina kompanija obezbeđuje besplatnu poštarinu, bez obzira na to koliko ste proizvoda naručili.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *