Za sve prilike: 8 pravila za savršen autfit - Men`s Health

Za sve prilike: 8 pravila za savršen autfit

SAVET BROJ 1

Uvek, ali uvek prekontrolišite da li je odelo koje oblačite u potpunosti čisto. Fleka ili skorela mrlja na njemu u očima onog ko vas posmatra stvoriće sliku čoveka koji ne vodi računa o sebi, a onda vam ni jedan parfem, skupi sat ili kravata neće pomoći da tu sliku popravite.

SAVET BROJ 2

Oblačenje prilagodite prilici. Ako je u pitanju neki važan poslovni sastanak izaberite konvencionalnu boju za odelo. Ukoliko je reč o svečanoj prilici, možete se opredeliti za crnu boju. Pokušajte da izbegnete odelo pastelnih tonova, sigurno je da ćete ukoliko ga obučete biti u centru pažnje, ali postoje oni koji su plaćeni da zabavljaju publiku, ne morate to vi da radite…

Pročitajte i Stilske vežbe

SAVET BROJ 3

Obratite posebnu pažnju kada kombinujete pantalone i sako koji pripadaju različitim odelima. Koliko god se vama dopadala kombinacija i činilo vam se da se boje slažu, zbog razlike u materijalu i kroju možete izgledati “raspareno”.

SAVET BROJ 4

Kombinaciju patike-famermerke-sako, koja je omiljena medju mlađma, možete sebi da dopustite u tom slučaju, znači ako ste mladi i ako prilika na koju ste pozvani nije formalna, odnosno ne zahteva određeni “dress code”. Ovu kombinaciju možete da nosite u slobodno vreme, ili ukoliko se bavite profesijom koja dopušta lagodnije oblačenje na poslu.

MODNE OSNOVE: 10 brzih saveta za svakog muškarca

SAVET BROJ 5

Bilo bi poželjno da se, pre nego što počnete da radite u nekoj firmi, raspitate kakva pravila za oblačenje važe u njoj, kako vam se ne bi desilo da među ozbiljne predstavnike muškog roda u odelima, odete kao dečačić u dukserici i farmericama.

SAVET BROJ 6

Pažljivo birajte košulju koju nosite ispod sakoa. Bela je univerzalna, i nećete pogrešiti ako je obučete, naročito u svečanim prilikama, ali istovremeno deluje i pomalo tradicionalno. Možete se opredeliti za košulju izuzetno nežnih tonova koja pristaje boji odela koju oblačite.

Pročitajte i  Naučnici otkrivaju: 5 načina da joj izgledate privlačnije

SAVET BROJ 7

Uskladite boju kaiša sa bojom cipela. Odnosno, nemojte na primer, nositi crni kaiš i braon cipele, ili obrnuto.

Modni kanoni: 5 trikova do boljeg ličnog stila

SAVET BROJ 8

Apsolutno je nedopustivo da se uz odelo i cipele nose sportske čarape. Zaboravite na romboide ili razne druge aplikacije. Bele čarape se ni ne postavljaju kao mogućnost. Čarape bi trebalo uskladiti sa bojom cipela i odela, i trebalo bi da budu prilično tanke.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *