Muška moda i slaganje boja - Men`s Health

Muška moda i slaganje boja

Naučiti kako da kombinujete boje i nije tako teško kao što vam se na prvi pogled čini. Za potpuno shvatanje i savladavanje paleta boja treba poprilično puno vremena, međutim tu postoje i neka osnovna pravila kojih se je lako pridržavati, a mi vam donosimo neka od njih.

Pročitajte i Ove boje su idealne za vaš ten

BELA KOŠULJA ODGOVARA SVEMU

Jedan od komada vaše odeće koji možete nositi sa gotovo svim stvarima, pogotovo sa komadima izrazito uočljivih boja za koje niste sigurni uz šta ih nositi. Uparite je sa kravatom jarkih boja ili kravatom sa uzorkom. Šta god da učinite izgledaćte uglađeno i savršeno koordinisano. Klasična bela košulja je bezvremenska i vredi zlata.

SIVA NEUTRALIŠE JARKE BOJE

Koristite sivu boja ako eksperimentišete sa bojama. Odlična je za prigušenje snažnih boja, siva boja funkcioniše sa gotovo svim bojama. Pa dakle ako želite da dodate malo žešće boje, a da u tome ne preterate, obucite nešto sive boje (pantalone, majicu, jaknu) i neutrališite jarke boje. Ne samo da će te napraviti odličnu kombinaciju boja, nego i sivom bojom dobijate jedan prefinjen izgled koji je istovremeno klasičan i elegantan.

SUMMER STYLE: Kako da izgledate lepo i na +30

NE NOSITE PANTALONE U BOJI

Izbegavajte da nosite pantalone u raznim bojama. Pantalone su jedini deo vaše garderobe koje bi se trebale opirati naletima različitih boja. Pantalone jarkih boja izgledaju pomalo klovnovski i nepodnošljivo. Pantalone nikad ne bi trebale privlačiti više pažnje od košulje ili kravate. One trebaju biti temelj vašeg izgleda i one trebaju da budu uglađene i prefinjene.

NOSITE RAZLIČITE BOJE JEDNAKIH NIJANSI

Za najbolje rezultate, sve boje koje nosite trebale bi biti jednake nijanse. Dakle ako nosite više boja pokušajte ih uskladiti da budu jednako svetle odnosno tamne. Jednostavno uparite svetle boje sa svetlim, pastelne sa pastelnim, itd..

Pročitajte i  TV likovi čiji stil kopira ceo svet

Letnji modni vodič: Kako izabrati prave bermude?

KORISTITE KOMPLEMENTARNE BOJE

Zavredite mnoštvo komplimenata uparivanjem komplementarnih boja. Boje koje se nalaze jedna nasuprot drugoj u spektru boja se smatraju komplementarnim bojama: crvena i zelena, žuta i ljubičasta, plava i narandžasta. Usklađivanje tih boja zajedno je znak samopouzdanja, umeća u odevanju, i stvarate impresivnu, bojom bogatu paletu.

Izvor: e muškarac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *