Da vam brada bude uredna i održavana - Men`s Health

Da vam brada bude uredna i održavana

Brada na vašem licu puno govori o vama. I dok uredni brkovi mogu biti znak autoriteta, mala nepočešljana bradica pretvara vas u buntovno rock božanstvo. Duga brada poput Gandalfove, međutim, može ostaviti utisak da ste beskućnik ili neki zli gospodar podzemlja. Međutim, sada kada su brade u modi, važno je da im kontrolišete oblik i dužinu kako biste održali željeni izgled – posebno ako nameravate takvi ići i na posao.

Saznajte i Šta vaša brada govori o vama?

BRITVOM ODREDITE GRANICE

Ne možete se samo da se opustite i pustite dlake da rastu kuda žele. Puštanje savršene brade traži podjednaku pažnju kao i glatko brijanje. Započnite sa određivanjem osnovnog oblika vaše brade. Savršena brada nikada ne bi smela da visi preko gornje usne. Ne bi se smela spustiti se ni do vrata. Koristite vlažnu britvu kako biste odredili gde brada prestaje i počinje vrat. Kako biste odredili oblik brade, obrijte se od uva do ugla usana u što prirodnijoj liniji. Zapamtite da oštri uglovi ne pristaju ni jednom licu.

ULOŽITE U KVALITETAN ALAT

Ne gubite vreme seckajući bradu starim zarđalim makazicama. Investirajte u aparat za šišanje sa nastavkom za određivanje dužine kako biste bradu mogli skratiti na urednu dužinu (sve duže od centimetra podseća na drvoseče i nije pogodno za posao, naročito ako radite na konzervativnom području finansija ili prava). Neki moderni aparati imaju dodatnu oštricu pod posebnim uglom za još preciznije šišanje.

Kakve muškarce žene više vole: bradate ili glatko obrijane?

KAKO ODRŽATI BRADU LEPOM

Održavanje lepe brade zahteva isto toliko vremena kao i održavanje kose. Redovno je perite istim sredstvom kojim perete i lice, baš kao što biste prali kosu sa istim šamponom. Ne samo da će to vašu bradu i kožu održati u dobrom stanju nego ćete oprati prljavštinu i sve drugo što je vaša brada skupila u 24 sata. Oni koji prvi put puštaju bradu primetiće kako u početnoj fazi rasta ona zaista dosta svrbi. Koristite gel za hidrataciju kako biste smanjili osećaj svraba i hidrirali kožu ispod brade. Bitno je da gel formula ne ostavlja trag na vašoj bradi.

Pročitajte i  Roze (ni)je boja za muškarce!

Izvor: e muškarac

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *