Patike su na (s)ceni! - Men`s Health

Patike su na (s)ceni!

Gotovo da ne postoji ništa udobnije i zgodnije za kombinovanje od ovog tipa obuće. Ono što je džins u svetu odeće, to su patike u domenu obuće. Koliko god pari da posedujete, uvek ćete želeti još jedan. U fazonu ste: za svaki slučaj… Zbog toga smo često nazasiti kada je reč o patikama. One imaju posebnu moć koja se ogleda u tome da garderobi koju nosimo ponudi dodatnu vrednost. One su više od obuće, ortak koji vas prati svuda, spreman za avanturu, ne postavlja pitanje, samo kaže ‘ajmo!
Restoran, poslovni sastanak, gde god je potrebno… Dobre patike i odlazak u grad su win win kombinacija, ceo paket, easy choice!

 

Nečujan hod
Sportske patike danas znače više nego ikada. Napredovale su toliko da nema šanse da izgledaju dosadno. Izbor MH redakcije je New Balance 247.

Trka po betonu
Predlažemo ih uz brz hod i dinamičnu muziku. Gradska šetnja se sa njima pretvara u modernu avanturu. Izbor MH redakcije je Puma Ignite Limitless Netfit.

Retro koraci
Klasične patike koje su se prvi put pojavile krajem 70ih godina sada se vrćaju na velika vrata ulične mode. Izbor MH redakcije je Adidas Campus.

 

Old school izgled
Ovo je nastavak vaših retro koraka. Izbor MH redakcije je Nike Cortez.

 

Novi basket fazon
Patike za košarku su u igri. Izbor MH redakcije je Adidas EQT Basket.

 

Britanski klasik
Vanvremenska estetika. Izbor MH redakcije Reebok workout plus.

ČISTE I NOVE

Znamo da je održavanje patika neophodno. Ipak, teško se nateramo da to uradimo. Eksperta Džejsona Markam pitali smo kako pravilno da održavamo obuću. Cilj je da patike traju duže i izgledaju dobro sve do krajam dok ih ne okačimo o klin ili pokonimo beskućnicima. Postoji samo jedan način za to – nemojte biti lenji!

Pročitajte i  3 razloga da se što pre osamostalite

Priprema

1. Postavite svoje patike na parče novina. Biće vam potreban sprej za uklanjanje fleka i prljavštine. Sprej ne treba prskati ni previše blizu ni previsše daleko od obuće, već nađite sredinu. Takođe, ne natapajte previše, budite umereni. Ostavite da materijal upije i osuši se preko noći.

Uklonite fleke

1. Što je pre moguće natopite parče tkanine hladnom vodom i utapkajte na problematično mesto. Zatim, uzmite četku za obuću koja je mekana i blagim pokretima istrljajte.

2. Nanesite blago sredstvo za čišćenje na kritična mesta. Zatim četku umočite u hladnu vodu. Nežno očetkati prljavštinu, bez grubih poteza.

3. Umočite krpu, najbolje je da uzmete onu od mikrofibera, u sredstvo za čišćenje i odstranite prljavštinu. Zatim suvom krpom pređite preko nakvašenog mesta kako bi ste pokupili višak vode. Ostavite da se osuši preko noći.

Složite ih!

1. Kako bi održali oblik obuće i sprečili pucanje, onda kada ih ne nosite napunite ih papirom ili drvenim ulošcima.

2. Za dodatnu higijenu vaše obuće možete koristiti uloške koje možete prati po potrebi.

3. Čuvajte ih u originalnoj kutiji ili u pamučnim vrećicama.

Zamenite pertle

Za dobar i očuvan izgled vaših patika, između ostalog, zadužene su i pertle. Uvek imajte još jedan par, lakše ih je zameniti nego oprati.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *