Sex

  Snaga prvog poljupca

  0 11.04.2018.

  Saznajte šta se sve događa u našem telu kada dođe do prvog poljupca.

   

  Ljubljenje je početak svake veze, a iako se mnogi (na žalost) ne sećaju prvog seksa, prvi poljubac pamte... a da li znate zašto?

  Odgovor je jednostavan - ljubljenje je instinktivno i cilj mu je oslobađanje hemikalija u telu zbog kojih se osećamo dobro. Na usnama su nervni završeci koje ljubljene stimuliše, što dovodi do aktivacije dodatnih čula poput mirisa.

  Seksi poljubac: Kako da je ljubite tako da joj zaklecaju kolena?

  Stoga, nije loše znati što se sve događa kad prvi puta poljubite nekoga... pa evo još par stvari koje sigurno niste znali da se dešavaju u vašem telu tokom prvog poljupca:

  ADRENALIN

  Kad prvi put poljubite nekoga, telo će ispustiti prasak adrenalina koji povećava brzinu otkucaja srca, povećava energiju i pokreće brže kolanje krvi. To su sve dobre stvari.

  Alarm za uzbunu: 6 signala da se ona polako "hladi"

  HEMIJA

  Telo ne proizvodi samo adrenalin i oksitocin. Džastin Lehmiler, profesor psihologije sa Harvarda, izjavio je za The Expondent da, kada se poljubimo, naš mozak postaje 'preplavljen' dopaminom, koji je ključan za normalno funkcionisanje organizma.

  U BORBI PROTIV HOLESTEROLA

  Ljubljenje može imati pozitivan uticaj na nivo lipida u krvi. Istraživači su u Western Journal of Communication otkrili da romantično ljubljenje zapravo smanjuje serumski holesterol i povećava ukupno zadovoljstvo vezom.

  Pročitajte i 8 pravila muvanja koje bi žene volele da muškarci odavno znaju

  PLJUVAČKA

  Verovatno nikad niste pomislili da pljuvačka ima neki uticaj na odabir partnera, ali moguće da je upravo ona 'krivac' za njega ili nju. Neuredni poljupci naporno rade na proceni da li je osoba koja se ljubi potencijalni partner, prema istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu Oksford. Navodno, hemijski sastav pljuvačke pomaže vašem telu da odluči da li osoba koju ljubite, može imati 'jake' i izdržljive potomke.

  Izvor: metro.hr

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH Najčlanci