Zašto žene stenju tokom seksa? - Men`s Health

Zašto žene stenju tokom seksa?

Da li neke žene stenju glasno tokom seksa samo zato što su to “pokupile” iz holivudskih filmova ili ipak postoji neki drugi razlog za to, zapitali su se naučnici Gejl Bruer i Kolih Hendri sa Univerziteta u Lankaširu i Lidsu.

Oni su 2011. godine istraživali “kopularnu vokalizaciju”, odnosno glasno stenjanje tokom seksa, a istraživanje su proveli na 71 heteroseksualnoj ženi u dobi od 18 do 48 godina. Shvatili su da mnogo žena stenje tokom seksa, međutim ne nužno dok doživljavaju orgazam.

Pogledajte i Vrele fantazije u najavi

66 posto njih je reklo da stenju da bi ubrzale partnerov orgazam, a čak 87 posto njih je reklo da stenju da bi povećale samopouzdanje partnera tokom seksa.

“Iako većina žena orgazam doživljava još tokom predigre, kopulatorna vokalizacija odvija se najviše neposredno pre ili tokom muške ejakulacije”, zaključili su istraživači, prenosi CNN. Žene su još rekle da stenju tokom seksa kako bi smanjile neprijatnost, dosadu ili bol.

Otkrijte i Seks u snovima.. i šta on znači?

Dakle, da li žene stenju samo zbog muškaraca?

“Ne postoji još dovoljno istraživanja u ovom području, međutim kroz medije nas bombarduju takve slike, slike koje povezuju stenjanje sa orgazmom. Pa bi stenjanje bila prilično mudra strategija lažiranja orgazma pošto muškarci uglavnom glasno stenjanje povezuju sa orgazmom”, zaključili su.

Izvor: index black

Pročitajte i  Vaš orgazam, poboljšan
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *