Sam svoj majstor: 5 načina da unapredite seksualnu želju - Men`s Health

Sam svoj majstor: 5 načina da unapredite seksualnu želju

Određenom broju muškaraca njihova seksualne iskustva su dovoljan okidač da stalno budu “raspoloženi”. Nažalost, postoje i oni drugi koji imaju problema da iskažu svoj pun seksualni potencijal. Na svu sreću, postoji dosta načina da sami sebi prirodnim putem podignete seksualnu želju i zadovoljite partnerku na željeni način.

Seksualna požuda: Oblik vašeg lica određuje želju za “akcijom”?

VEŽBAJTE

Jedna studija iz 2014. godine otkrila je jasnu vezu između gojaznosti i slabije seksualne želje kod muškaraca. Slično nekim ranijim istraživanjima, otkriveno je da muškarci koji treniraju tri do pet puta nedeljno, poseduju značajno veću seksualnu želju. Pored toga, ligično ćete imati i vitkiju liniju, što će privući veći broj pripadnica nežnijeg pola.

KONTROLIŠITE STRES

Nučna istraživanja su potvrdila da stres igra veliku ulogu kada je reč o slabijoj seksualnoj aktivnosti, kako u slučaju broja partnera tako i u slučaju fizičke satisfakcije. Veći nivo kortizola može potisnuti rad naših seksualnih hormona. Ako želite da unapredite nivo svog libida, morate itekako kontrolisati nivo stresa koji utiče na vaš organizam.

Nauka o seksu: Da li učestaliji seksualni odnosi povećavaju veličinu penisa?

RAD NA SAMOPOUZDANJU

Slika koju imate o sebi i seksualno zadovoljstvo idu ruku pod ruku. Statistike su pokazale da muškarci i žene koji nemaju visoko mišljenje o sebi, menje uživaju u seksualnim aktivnostima. Međutim, te stvari se ne mogu promeniti preko noći, zato je potrebno da radite na malim stvarima kao što je kontrolisanje onoga što jedete ili redovno vežbanje. Ove navike će vam pomoći da oslobodite hormone sreće u mozgu i tako da pokrenete proces unapređenja svog samopouzdanja.

MASTURBACIJA

Shvatite to kao pravo “paljenje motora”. Masturbacija nam pomaže da oslobodimo dobre hemikalije u našem telu. Na svu sreću, naše telo ne prepoznaje masturbaciju od seksualnog čina sa partnerom, pa ćete ovim putem vežbati osećaj orgazma svaki put kada ste intimni sami sa sobom.

Pročitajte i  Ovako ćete ostaviti fenomenalan utisak na devojku

Ovo sigurno niste znali: 8 zanimljivih činjenica o seksu

KONOPLJA

Istraživači sa Univerziteta Teksas otkrili su da male količine konoplje povećavaju nivo testosterona i seksualnu izdržljivost. Preporučuje se unošenje semenki konoplje kao najefikasniji vid, a pored već navedenih svojstava bogate su proteinima i vlaknima.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *