Preuranjena ejakulacija: Najvažnije činjenice o ovoj seksualnoj poteškoći - Men`s Health

Preuranjena ejakulacija: Najvažnije činjenice o ovoj seksualnoj poteškoći

Svaka veza je puna brojnih izazova, a oba partnera imaju zadatak da ih identifikuju i izbore se sa njima. Ako se nalazite u seksualnoj vezi, složićete se da je komunikacija ključna da biste vi i vaša partnerka bili zadovoljni.

Muškarci u intimnim vezama se susreću sa određenim problemima seksualne prirode. Jedan od najučestalijih je i problem sa preuranjenom ejakulacijom. Ovaj medicinski problem se javlja kao posledica nemogućnosti odgađanja ejakulacije tokom seksualnog odnosa. To u praksi ima ogroman negativan uticaj na sam odnos‚ jer je nemoguće postići željeno seksualno zadovoljstvo među partnerima.

Mala doza nesigurnosti: Od čega muškarci i žene strahuju tokom seksa?

SIMPTOMI

Muškarci se često stide ovog svog problema, međutim vrlo je važno da se taj problem dijagnostikuje i da se zatim odredi terapija. Najčešći simptom preuranjene ejakulacije je prebrzo sticanje orgazma posle penetracije. Prema tvrdnjama stručnjaka sa Mayo klinike preuranjena ejakulacija je nemogućnost odgađanja ejakulacije u vremenu manjem od jednog minuta nakon penetracije. Nemogućnost kontrolisanja ejakulacije je povezana sa osećajem uznemirenosti i nesigurnosti, što samo dodatno pogoršava situaciju.

Oprez: Ovih 10 problema vreba svaki penis

UZROČNICI

Postoje tri glavna uzročnika ovog problema. Prvi problem je erektivna disfunkcija koja utiče na to da muškarac požuri tokom odnosa u strahu da bi kasnije mogao ostati bez postojane erekcije. Stres je takođe jedan od uzroka jer utiče na povećanje tenzije tokom odnosa. I zdravstveni problemi u vidu srčanih problema dosta utiču da muškarci ne pruže svoj “maksimum”. Statistike su pokazale da je 1 od 3 muškarca imao ovaj problem bar jednom u životu, odnosno procenjuje se da između 4 i 39 procenatat muške populacije ima ovaj seksualni poremećaj.

Pogledajte i O čemu razmišljati da biste duže izdržali u krevetu?

KAKO POBEDITI PREURANJENU EJAKULACIJU?

Pročitajte i  Poboljšajte svoje seksualno zdravlje

Postoje brojne metode koje vam mogu pomoći kod ovog problema. Pored standardnih terapija u vidu određenih tehnika tu su i sve popularniji medikamenti koji su se nedavno pojavili na svetskom tržištu. Najpopularnija je tehnika prekida (poznatija po nazivu edging) koja podrazumeva prekidanje stimulacije na vreme kako bi se odgodio orgazam.

Tu su i brojna seksualna pomagala, kao što su prstenovi i navlake za penis koji zadržavaju krv. Delay gelovi i kreme su takođe delotvorni jer značajno smanjuju osetljivost penisa. Jedan od neuobičajnih metoda su i Kegelove vežbe. Iako su one primarno namenjene ženama, itekako mogu pomoći i muškarcima jer aktiviraju mišiće koji kontrolišu mlaz pri mokrenju i ejakulaciji.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *