Seks i sport: Kombinacija koja uspeva! - Men`s Health

Seks i sport: Kombinacija koja uspeva!

Muhamed Ali je uvek apstinirao od seksa tokom priprema za mečeve. Čak je i Platon u stara vremena govorio da treba izbegavati seksualne aktivnosti pre sportskih takmičenja. Nauka pak ima drugačije stavove, pre svega kroz tvrdnju da seks ne šteti energetskoj sposobnosti sportista tokom fizičkih aktivnosti. Čak šta više, orgazam muškarcu pomaže da stekne dodatnu snagu putem snažnijeg lučenja testosterona u organizmu.

5 najseksipilnijih: Ovo su vaše nove omiljene sportistkinje

UTICAJ TESTOSTERONA

Prosečan seksualni odnos noć pre sportskog događaja ne može uzrokovati slabljenje fizičkih performansi. Međutim, određeni sportisti koji praktikuju apstinenciju mišljenja su da seksualna frustracija ima uticaj na povećanje agresije na samom terenu. Druga teorija se odnosi na nivo testosterona, odnosno bojazan da će ejakulacijom potrošiti isti i tako mišiće učiniti slabijim.

Međutim, u nizu odvojenih studija došlo se do drugačijih podataka. Sportisti koji apstiniraju od seksa nisu imali nikakvu fizičku prednost u odnosu na one sportiste koji praktikuju seks pre mečeva, ni u pogledu snage niti u pogledu aerobne izdržljivosti.

Seks ne utiče negativno ni na mentalni deo sporta. Jedna studija je posmatrala mentalne rezultate kako sportista koji se bave sportovima koji zahtevaju izdržljivost tako i dizače tegova i ustanovila da seks noć pre takmičenja ne utiče na njihove performanse. Istraživanje je međutim otkrilo da seks dva sata pre fizičkih napora utiče na poremećaj pažnje i koncentracije. Stoga se preporučuje seks u večernjim satima a zatim sledećeg jutra dobra hidratacija tela kao najbolja formula za uspeh.

Seksi znakovi: Ona vas želi u krevetu!

SEKS I SNAGA

Verovanje da seks pre važnih mečeva može smanjiti fizičke performanse je zapravo samo mit. Istraživanja su dokazala da seks zapravo podstiče proizvodnju testosterona kod muškaraca i tako im daje neophodnu oštrinu tokom takmičenja. S obzirom da je testosteron prirodan suplement on pruža snagu mišića, posebno kada je reč o nogama.

Pročitajte i  7 novih stvari za bolji seks

Kada je reč o psihološkom aspektu cele priče stvar je individualne prirode. Kod određenih ljudi seks ima efekat opuštanja što je vrlo važno za pripremu svakog sportiste, dok kod drugih on deluje kao remetilački faktor.

Stoga, uživajte u omiljenim aktivnostima spavaće sobe i sujeverje ostavite po strani, jer naučna istraživanja jasno kažu da seks ne remeti sportske performanse, naprotiv on ih poboljšava.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *