Nije uvek tako lako: Kako žene (ne) pokazuju svoje seksualne afinitete - Men`s Health

Nije uvek tako lako: Kako žene (ne) pokazuju svoje seksualne afinitete

Žene su ljubiteljke širokog spektra raznovrsnih stimulacija, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sex & Marital Therapy, koja je obuhvatila 1.000 žena starosti od 18 do 94 godine, piše Glossy.

Te stimulacije podrazumevaju dodirivanje genitalija, određenih delova tela, pritiskanje, maženje… Neke žene imaju veoma specifične prohteve, pa tako 41 odsto ispitanih preferira jednu specifičnu vrstu dodrivanja.

PUT DO NAJJAČEG VRHUNCA: 5 neverovatnih činjenica o klitorisu

To znači da bi njihovi budući ljubavnici trebalo da sa ženama razgovaraju o vrsti stimulacije koja kod njih najbolje “radi”, i da se potrude da što bolje ponove te specifične pokrete.

Ova studija je, po prvi put u SAD, došla do pokazatelja koji prikazuju načine na koje žene, tokom seksulanog odnosa, dolaze do orgazma.

Od ukupnog broja ispitanica, 75 odsto njih se izjasnilo za to da je stimulacija klitorisa neophodna za postizanje orgazma ili da bi se dopinosi boljem osećaju kod njegovog postiznja. Samo 18 odsto ispitanih žena reklo je da je vaginalan penetracija, sama po sebi, dovoljna za orgazam.

Tajna ženskog orgazma: Kako je učiniti najsrećnijom na svetu?

Pročitajte i  Mislite li i vi na seks svakih 7 sekundi?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *