Da li je analni seks opasan? - Men`s Health

Da li je analni seks opasan?

Psihoanalitičar Paul Joandris, autor „Vodiča za seks“ kaže je u početku, istorijski gledano, analni seks izazivao šok, onda je postao kulturološka pojava, a danas je uobičajena radnja u spavaćim sobama.

“Realno, anus nije stvoren za seks, on je pre svega jednosmeran prolaz. Vagina s druge strane ima debelu, elastičnu formu sposobnu da se rastegne. Rektalno tkivo je tanje i nije elastično zbog čega ga je lakše da dođe do povreda. A te povrede povećavaju rizik da ćete se zaraziti nekom polno prenosivom bolešću, poput rektalne gonoreje, analne hlamidije i HIV-a”, navodi ona.

Analni seks: 7 stvari koje ste oduvek želeli da znate (a bilo vam je glupo da pitate)

Prema podacima američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, analni seks je najriskantniji za prenos virusa HIV-a, ali i HPV-a.

“Jako malo heteroseksualnih muškaraca zaraženo je HIV-om, a polovina su nosioci virusa HPV-a”, rekla je i objasnila da HPV može da uzrokuje analne bradavice i analni rak.

Pogledajte i 6 najboljih poza za prvi analni seks

Takođe, analni seks uzrokuje i bolove, krvarenje i fekalnu inkontinenciju. Istraživanje Univerziteta „Northwestern“ pokazalo je da žene koje su redovno imale analni seks imale su i promene u stolici, urinarnu i fekalnu inkontinenciju.

“Najsigurnije je da uvek koristite zaštitu”, tvrdi Stričer.

Izvor: na dlanu

Pročitajte i  Stvari koje odskaču

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *