Šta je demiseksualnost i kako je prepoznati? - Men`s Health

Šta je demiseksualnost i kako je prepoznati?

Pre nekoliko godina, osećala sam se krivom jer sam plašila ljude sa kojima sam izlazila. Nisam želela da se osećam primoranom da im objašnjavam zašto nisam bila spremna da budem intimna sa njima… Stavljam intelekt i smisao za humor ispred toga koliko ‘atraktivno’ neko izgleda. Ako muškarac ne kaže ništa uvredljivo i ume da me nasmeje na prvom sastanku, verovatno ću izaći i na drugi. Ipak, svesna sam da pozitivni atributi jedne osobe često ne garantuju da će biti i fizičke privlačnosti. Jednostavno treba biti strpljiv i videti šta će se desiti.”

Otkrijte i Ovo je idealna razlika u godinama između partnera?!

Prema sajtu demisexuallity.com, demiseksualnost je “stanje u kojem jedna osoba može da oseti seksualnu privlačnost samo ukoliko postoji emocionalna povezanost”.

Drugim rečima, demiseksualci ne osećaju seksualnu privlačnost prema suprotnom (ili istom) polu, bez da prvo ne oforme jaku emocionalnu povezanost sa tim partnerom.

LJUBAVNI JADI: Da li ima leka za slomljeno srce?

I dok su seksualne orijentacije i preferencije različite od osobe do osobe, za demiseksualce postoji jedinstven izazov. U današnje vreme, kada parovi na odnos uglavnom ne čekaju dugo, demiseksualnost se često meša sa aseksualnošću.

Izvor: b92.net

Pročitajte i  Zašto žene šalju golišave fotografije?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *