Seks koji se pamti: 3 pravila za nezaboravne trenutke zadovoljstva! - Men`s Health

Seks koji se pamti: 3 pravila za nezaboravne trenutke zadovoljstva!

Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao zbirku seksualnih poza, ali ona je puno više od toga.

Osim seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se radi o savetima starima nekoliko hiljada godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primeniti i danas. Za drevnog indijskog mislioca Vatsyayana koji je napisao Kama Sutru seks je deo prirodnog balansa života, a u nastavku pročitajte njegova tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo.

Usuđujete li se da ih isprobate: 7 najuzbudljivijih poza iz Kamasutre

PREDIGRA JE KLJUČAN DEO SEKSA

Prema Kama Sutri nema dobrog seksa bez predigre koja mora biti temeljno odrađena. Pritom, predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, trebate i želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i reči.

ŽENA UVEK IMA PREDNOST KADA JE REČ O ORGAZMU

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim. Naime, u tekstu piše da žena ima prednost kada je u klimaks u pitanju, a ako muškarac insistira na tome, to znači da razume i ceni svoju partnerku.

Otkrijte i 10 neobičnih načina da svoj seksualni život učinite još uzbudljivijim

SEKS TREBA CENITI

Prema Kama Sutri, bit seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego ga moramo promatrati kao nešto puno značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to je povezanost ljubavnika i njihovo i zadovoljstvo veće. Bit seksa je i poverenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

Pročitajte i  Psihologija: 6 signala kojima poručuje da joj se sviđate

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *