Ovo su tri neobične posledice seksa - Men`s Health

Ovo su tri neobične posledice seksa

 

Mnoge osobe nakon što dožive orgazam počinju da primećuju iznenađujuće promene na svom telu. Većina njih se smatra sasvim normalnim, ali kod neupućenih mogu stvoriti konfuziju. 

U nastavku vam otkrivamo tri neobične posledice seksa: 

Čulo mirisa je izoštreno 

Zahvaljujući hormonu prolaktinu, koji telo oslobađa nakon orgazma, vaše čulo mirisa može biti izoštrenije. To je potvrdila i publikacija Biological Psychology, objavivši rezultate u kojima je jasno istaknuto da je količina prolaktina u telu nakon seksa ili masturbacije do 400 odsto veća od uobičajene. Tada je i čulo mirisa osetljivije. 

Pogledajte kako da prepoznate seksualno aktivne žene!?

Melanholija 

U jednom istraživanju učestvovalo je 230 ispitanika, koji su odgovarali na pitanja o seksualnim aktivnostima, kao i o osećanjima koja se javljaju nakon završenog čina. Tada je utvrđeno da čak 46 odsto žena bar jednom u životu doživi simptome melanholije, koja se javlja posle seksa. Rezultati su pokazali i da je oko pet procenata žena osetilo melanholiju bar jednom mesečno. 

Pogledajte i: Je li seks posle svađe je delotvoran?

Amnezija 

Amnezija jeste gubitak pamćenja, ali ne bi trebalo da vas toliko brine jer je ovaj oblik samo privremen i ne ponavlja se, a traje najviše nekoliko sati. Amnezija se tokom seksa javlja zbog lošeg snabdevanja mozga kiseonikom. Najviše pogađa žene u pedesetim godinama, a veoma je retka – od 100.000 ljudi, samo tri do pet ljudi godišnje je doživi.

Izvor: superzena.b92.net.

Pročitajte i  Dekodirajte njen govor tela
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *