Zašto se povećava seksualna požuda tokom leta? - Men`s Health

Zašto se povećava seksualna požuda tokom leta?

Leto je i zvanično stiglo, a to u praksi znači da se moramo prilagoditi novonastalim okolnostima. Nosimo manje odeće, tražimo sve načine da se rashladimo i imamo veću potrebu za intimnim odnosom sa partnerkom.

Situacije u kojima odmah požele seks: 7 žena otkrilo šta ih loži kod muškaraca

I dok se temperature vazduha podižu, šta se događa sa našom seksualnom željom, i da li je činjenica da nosimo manje odeće odgovorna za porast libida?

Prema mišljenju poznatog psihijatra sa Harvarda Ašvinija Nadkarnija, razlog zbog koga osećamo veću želju za seksom tokom leta leži u činjenici da tokom tog perioda upijamo više sunčane aktivnosti. Sunce utiče na nas da budemo srećniji, a kada smo srećniji i naši reproduktivni organi rade bolje.

Pogledajte i 10 signala da između vas postoji žestoka hemija

“Sunčeva svetlost utiče na ljudski organizam da proizvodi više serotonina, neurotransmitera koji pospešuje osećaj zadovoljstva. Uz to, tokom leta nosimo manje odeće pa hteli ili ne hteli češće mislimo o seksu inspirisani nekim lepim prizorom koji smo videli”, kaže Nadkarni.

Seksolog Džesika O`Rajli veruje da je leto period kada se povećava seksualna aktivnost, pre svega zbog toga što smo socijalno aktivniji i da baš u tom periodu više treninramo, što nas takođe čini “napaljenijim”. Sa druge strane, u ovim vremenskim okolnostima opada nivo melatonina kao posledica sunčeve aktivnost na naš libido, što će na kraju dovesti do manje aktivnosti hormona zadušenih za seksualnu želju.

PRAVILA PRIVLAČNOSTI: 3 tipa muškaraca koje žene najviše vole

Takođe, treba reći da se tokom leta više znojimo i da nam je često vruće pa se stvara ambijent u kome baš i nismo previše zainteresovani za aktivnosti kakav je i seks. Istraživanje koje je objavljeno u organizaciji instituta National Bureau of Economic Research, otkrilo je podatak da se najmanje začeća u toku godine dogodi upravu u najtoplijim danima te godine. Razlog tome je upravo toplo vreme koje utiče na nas da se osećamo neizanteresovano i izbegavamo bilo kakvu formu fizičke aktivnosti, pa čak i onu intimne prirode.

Pročitajte i  Seks poza nedelje: Seksi igrica na lopti za pilates

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *