Muško zdravlje: Najrizičnije seksualne poze za penis - Men`s Health

Muško zdravlje: Najrizičnije seksualne poze za penis

Jedan uobičajni pokret tokom seksa vas može izložiti ozbiljnoj opasnosti. Naime, prema podacima jedne brazilske studije, gotovo polovina povreda koja uzrokuje prelom penisa nastaje tokom poze u kojoj je žena na vrhu. Drugu poziciju kada je reč o rizičnim pokretima zauzima doggystyle poza sa 28 procenata.

Vitamini i muško zdravlje: Šta je potrebno da vaš penis radi savršeno?

Šta je prelom penisa? “U penisu se nalaze cevčice sunđeraste strukture koje kad se napune krvlju postaju krute, poput neskuvanih špageta. Ukoliko sa previše snage izvršite pritisak na penis u erekciji te cevčice će se naprosto polomiti. Tako dolazi do zaustavljanja protoka krvi, oticanja penisa i velikog bola”, kaže poznati urolog Tobias Keler.

Problem u vezi sa pozom u kojoj je žena na vrhu leži u tome što vaša partnerka kontroliše ritam i ugao penisa pod kojim prodire u vaginu. Do frakture dolazi kada penis sklizne iz vagine i dođe do kontakta sa delom tela oko intimne zone koje je okruženo brojnim kostima i mišićima.

Pogledajte i 10 trikova za povećanje penisa

Da bi izbegli ovu neprijatnu situaciju upražavajte seks kroz brojne druge poze koje će vam omogućiti da vi kontrolišete ugao i dubinu penetracije, što će na kraju smanjiti rizik od povreda. Takođe vodite računa i o tempu i ritmu samog seksa jer su statistike pokazale da se veći broj povreda događa tokom energičnijeg seksa.

D.R.

Pročitajte i  Muške seksualne želje: Zašto maštamo o analnom seksu?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *