Zašto sve više muškaraca izbegava brak? - Men`s Health

Zašto sve više muškaraca izbegava brak?

Sve veći broj muškaraca u svojim srednjim 20-tim ili srednjim 30-tim ne razmišljaju o tome da se “skrase”. Uglavnom preferiraju da budu singl i da zadrže navike koje podrazumevaju život bez previše obaveza. Kao razlog za tu odluku po pravilu se navodi strah od vezivanja.

Taj trend sve ređeg i sve kasnijeg stupanja u bračnu zajednicu zahvatio je manjoj ili većoj meri čitav svet. Statistički podaci u Americi su pokazali da se taj trend nastavlja i da već sada 20 procenata odraslih ljudi u toj zemlji nisu u braku.

Pogledajte i 10 načina da osvojite devojku svojih snova

Ipak, istraživanja su pokazala da brak pozitivno utiče na muškarce u različitim aspektima njihovih života. Prema podacima studije sa Univerziteta Juta, ovo su neke od najvećih prednosti braka.

OŽENJENI MUŠKARCI ZARAĐUJU VIŠE NOVCA

Statistike su pokazale da oženjeni muškarci zarađuju više novca, imaju bolje poslove i bolje pozicije u poslovnoj strukturi.

Otkrijte i 18 stvari koje morate da uradite pre braka

IMAJU KVALITETNIJI SEKSUALNI ŽIVOT

Oko 51 procenat oženjenih muškaraca se izjašnjava kao “ekstremno emocijonalno zadovoljnim”, dok je ta brojka kod muškaraca bez stalnog partnera 39 procenata.

OŽENJENI MUŠKARCI ŽIVE DUŽE

Muškarci koji ostaju duže vreme u braku u proseku žive deset godina duže. Uz to, čak 43 procenta oženjenih muškaraca svoj život opisuju kao veoma zadovoljavajuć i ispunjen, što je u poređenju sa neoženjenim muškarcima kod kojih ta brojka iznosi 20 procenata, značajna razlika.

Produži dalje: 20 razloga zašto ne želi ništa s tobom

D.R.

Pročitajte i  Koji detalji otkrivaju da je muškarac dobar u seksu?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *