Vitamini i muško zdravlje: Šta je potrebno da vaš penis radi savršeno? - Men`s Health

Vitamini i muško zdravlje: Šta je potrebno da vaš penis radi savršeno?

Nedavna istraživanja koja su obavljena u Italiji pokazala su da manjak vitamina D koji najviše dobijamo putem sunčeve svetlosti, vodi ka povećanom riziku od erektivnih disfunkcija.

Pogledajte i Muški polni organ otkriva tajnu dugovečnosti?

U samom testu su učestvovala 143 muškarca sa različitim stepenom i oblikom erektivne disfunkcije, i kod gotovo polovine njih utvrđeno je da imaju manjak vitamina D. Svega petorica ispitanih je imala optimalan nivo ovog vitamina.

Čak šta više, muškarci sa najtežim oblikom erektivne disfunkcije imali su u proseku 24 procenta manji nivo ovog vitamina od muškaraca sa srednjim nivoom erektivne disfunkcije. Nedovoljna količina vitamina D podstiče proizvodnju slobodnih radikala koji se zovu superoksid joni. Ti slobodni radikli smanjuju azot monoksid- molekule koji pomažu krvnim sudovima da pravilno funkcionišu. Kao rezultet svega dolazi do problema sa postizanjem erekcije.

Otkrijte i Ovih 5 namirnica je bogato vitaminom D

Azot monoksid pomaže krvnim sudovima da se opuste, što povećava protok krvi u telu a samim tim i u genitalnoj regiji.

Ukoliko ste primetili određene probleme sa erekcijom, posetite svog lekara i proverite nivo vitamina D. Kao najlakše rešenje lekari preporučuju unos suplemenata u dnevnoj dozi od 30 nanograma.

D.R.

Pročitajte i  Evo kako ljubomora može da poboljša vaš seksualni život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *