Ženske tajne: Kako je izgledao idealan muškarac 1800-ih, a kako izgleda danas? - Men`s Health

Ženske tajne: Kako je izgledao idealan muškarac 1800-ih, a kako izgleda danas?

Ideal idealnog muškarca se značajno promenio u poslednja dva veka,a ne možemo da ne primetimo drastičnu promenu u poslednjih deset godina. Podsećamo se karakteristika muškaraca od XIX veka do danas.

Pogledajte i 100 godina muške mode u samo dva minuta (VIDEO)

1800-IH GODINA

Dominirali su visoki krupni muškarci sa širim strukom, ogromnim ogrtačima i kravatama

1920- IH GODINA

Uglađena crna kosa, uska trodelna odela, kaputi sa izraženim ramenima i engleski kačketi su bili neizostavni deo muškog izgleda u zlatno vreme Holivuda i velikih ekonomskih i tehnoloških promena koje su zadesile svet.

1930-IH GODINA

Uticaj filma i muzike na ovo razdoblje bilo je ogromno, pa su muškarci sa jakim gornjim delom tela, dvorednim odelima, skladno skrojenim pantalonama i obaveznim fedora šeširima bili potpuno in.

1950-IH GODINA

Vreme nakon Drugog svetskog rata je bilo puno optimizma, a to se odrazilo na sve segmente društvenog života. Filmom su dominirali mačo buntovni muškarci, pa su najpopularniji bili muškarci s širom vilicom i glatko obrijanim licem, koji su koristili kremu da naprave frizuru i nosili bomber jakne.

Rajan Gosling: Ovaj komad će vas učiniti najstilizovanijim dasom ove zume!

1960-IH GODINA

Dugačka kosa, mršavija telesna građa, cvetni dezeni i zvoncare su bili savršen dekor za 1960-te u kojima je pojava hipi i festivalske kulture izvršila najveći uticaj.

1970-IH GODINA

Glavne karakteristike ovog perioda su bujne mullet frizure, košulje sa velikim kragnama i cipele sa platformom.

1980-IH GODINA

Ovaj period je obeležio prvi jak fitnes uticaj na društvo širom sveta. Mišićavo telo, izražajne crte lica i izbor odeće u hrabrim bojama su bili neizostavan trend.

1990- IH GODINA

Uticaj hip-hop kulture je najviše uticao na izgled muškarca u poslednjoj dekadi XX veka. Vitka tela, široka odeća, veliki broj boja i minđuše su nešto što se smatralo poželjnim.

Pročitajte i  Junak na 5,4 minuta: Koliko bi zaista trebalo da traje?

2000-IH GODINA

Prelazak u novi milenijum doneo je pomalo sajber izgled, a glavni elementi tog izgleda su bili bucket šeširi, ofarbana kosa sa bradom od dva dana, džins u više boja i patike sa ravnim đonom.

Pogledajte i Ovako izgleda savršen muškarac u Srbiji?! (VIDEO)

2010-IH GODINA

Danas su definitivno u trendu muškarci širokih ramena i snažnih grudi sa isklesanim trbušnjacima. Brada i tetovaže su takođe nezaobilazne.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *