NIKADA NEĆETE POGODITI: 10 stvari koje će je sigurno privući - Men`s Health

NIKADA NEĆETE POGODITI: 10 stvari koje će je sigurno privući

ZAMIŠLJENI STE

Studije su otkrile da žene smatraju muškarce koji se smeju atraktivnijim, ali samo u slučaju ako traže dugoročnu vezu. Rezultati su takođe pokazali da žene koje teže kraćim vezama preferiraju muškarce sa neutralnijim izrazom lica, jer ih iz nekog razloga smatraju muževnijim.

STARIJI STE

U istraživanju objavljenom u magazinu Evolutionary Psychology došlo se do otkrića da žene gravitiraju starijim muškarcima nalik Džordžu Kluniju. Veliku ulogu u tome igra i evolucija, jer muškarci za razliku od žena imaju manji problem sa plodnošću. Uz to, što su stariji, pripadnici snažnijeg pola vremenom izgrađuju nezavisnost, status i postaju finansijski nezavisniji.

NOSITE  BRADU

Kada govorimo o bradama, mislimo na jake brade. Slaba brada i brkovi nisu nešto što će ih oboriti s nogu. Stil brade koju nosite i stepen atraktivnosti prema suprotnom polu zavisi od toga šta one žele. Muškarce sa slabijom bradom bradom žene preferiraju za kratke veze dok one sa jakim bradama biraju u slučaju dugoročnih planova jer se smatraju muževnijim i plodnijim. Potpuno obrijani muškarci se smatraju manje atraktivnim.

TRČITE

Forest Gamp možda nije vaš omiljeni filmski lik, ali prema studiji sa Univerziteta Kembridž trebalo bi da se ugledate na njega. Muškarci koji trče duge distance imaju veću seksualnu želju, kvalitetniju spermu i atraktivniji su suprotnom polu. Još u stara vremena izdržljivost je bila na ceni a taj kvalitet je ostao do današnjih dana.

ANGAŽOVANI U DOBROTVORNIM ORGANIZACIJAMA

Možete da promenite svoj izgled, ali ne možete da promenite svoje hobije i budete bolja osoba nego što zaista jeste. Kada su ženama u jednom istraživanju dali priliku da izaberu između altruističnog i lepog partnera i manje atraktivnog koji je sklon pomaganju drugima, u velikoj većini izabrale su ovu drugu vrstu muškaraca. Sebični očevi i muževi nisu privlačni suprotnom polu.

ŠTEDLJIVI STE

Možda niste očekivali da je štedljivost na vrhu popisa vrlina koje žene cene, ali studija sa Univerziteta Mičigen to potvrđuju. Rezultati su pokazali da žene bez obzira na godine ne vole muškarce sklone preteranom trošenju novca. Posebno visoko rangiraju takozvane eksperimentalne štediše koji novac skupljaju za određenu namenu, mnogo više od onih koji novac gomilaju iz krajnje matarijalističkih razloga.

Pročitajte i  Da li biste ovo stavili na svoj ponos? 10 najčudnijih kondoma

MUZIKALNI STE

Nije tajna da žene vole muškarce koji znaju da sviraju gitaru. U istraživanju magazina Psychology of Music u kome je učestvovalo 300 žena i kojima su pokazivane slike istog muškarca, rezultati su pokazali da dve trećine ispitanica preferira sliku muškarca sa gitarom, 14 procenata njih muškarca bez ičega u rukama dok je njih samo 9 procenata oduševljeno slikom muškarca sa torbom za trening.

Žene muzičku nadarenost povezuju sa intelektualnim genetskim darom muškarca, što je važan atribut u odabiru partnera.

NE PLAŠITE SE RIZIKA

Muškarci koji ne oklevaju i koji znaju da rizikuju, kao u slučaju onih koji znaju da rukuju sa vatrom ili oni koji se ne boje divljih životinja su privlačni lepšem polu u puno većoj meri nego oni koji su skloni manje rizičnom ponašanju, poput vožnje bez sigurnosnog pojasa ili laganja na poslu.

IMATE POMALO NESAVRŠENO TELO

U jednom odlomku knjige How Man Age govori se o podacima do kojih se došlo kroz naučne studije koja kaže da su muškarci sa viškom kilograma nakon dobijanja dece privlačniji svojim partnerkama od onih mršavijih.

STAVLJATE DEZODORANS

Redovnim stavljanjem antiperspiranata muškarci postaju primamljiviji ženama, navodi se u studiji objavljenoj u magazinu Evolution & Human Behavior. Isti podaci su pokazali da muškarci dobijaju na samopouzdanju kada znaju da lepo mirišu.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *