Sve čari solo akcije: 6 razloga za masturbaciju iako ste u srećnoj vezi - Men`s Health

Sve čari solo akcije: 6 razloga za masturbaciju iako ste u srećnoj vezi

Masturbacija izgleda kao specijalnost singl muškaraca, ali regularne solo “zanimacije” mogu imati veliki uticaj na kvalitet braka i veze svake osobe.

Istraživanja su pokazala da masturbacija ljude čini srećnijim, povećava njihovo samopouzdanje i smanjuje nivo stresa, a sve to se na kraju pozitivno odražava na vašu vezu, piše američki Men’s Health.

Predstavljamo vam 6 razloga zbog kojih ne treba da zaboravite solo seks čak i kada ste u vezi/braku:

ODRŽAVA VAŠU SEKSUALNU ŽELJU

Kada ste duže vreme u braku/vezi teško je zadržati visok nivo strasti i požude za partnerom kao na početku veze. Masturbacija vam u tome može pomoći, jer će uticati na to kao podsetnik da ste seksualno biće.

I u slučaju žena, kao i u slučaju muškaraca masturbacija pomaže našem telu da zadržimo zdravo funkcionisanje naših seksualnih organa.

10 najljuđih seks rekorda: Najduža masturbacija, nejveći penis, najveće orgije…

AKTIVAN ŽIVOT ISPUNJEN FANTAZIJAMA

Seksualne fantazije tokom masturbacije će nam pomoći da seks uvek bude u prvom planu. Takođe, smatraju se sasvim prirodnom pojavom, a s obzirom da su seksualne fantazije intimna stvar, niko za njih ne mora da zna ukoliko vi to ne želite.

BRIGA O SEBI

Što ste duže sa jednim istim partnerom to su veće šanse da upadnete u seksualnu rutinu. Masturbacija je zato veoma korisna, jer ćete misliti na svoje zadovoljstvo bez preterane bojazni da li će vas partnerka zadovoljiti. Na kraju krajeva podseća nas da sami upravljamo svojom srećom.

Jeste li čuli za edžing? Najnoviji trik da iskusite najbolji seks ikada!

OTKLANJA STRES

Svaka veza bolje funkcioniše kada se suočava sa manje stresa. Masturbiranje aktivira rad hormona sreće endorfina, pa će na kraju krajeva korist imati i vaša veza. Nauka je otkrila da tokom orgazma naše telo luči hemijsku supstancu dopamin koja je prirodni lek protiv stresa.

Pročitajte i  5 seks poza za Dan zaljubljenih

SAZNAĆETE ŠTA VAM NAJVIŠE PRIJA

Tokom masturbacije ljudi mogu otkriti šta im najviše prija tokom seksa, pa tu informaciju mogu da podele sa svojim partnerom. Tokom godina naše telo se menja, a sa njim se menjaju i naše seksualne potrebe i zadovoljstva. Neke stvari koje su vam odgovarale u prošlosti, možda vam više neće prijati. Zato će masturbacija biti privatni prostor da isprobate nove tehnike.

Istraživanje: 1.000 žena otkrilo 3 najprivlačnija dela na muškom telu

DOBIĆETE NAJBOLJE IZ OBA SVETA

Čak iako ste duže vreme sa svojom lepšom polovinom, to ne znači da sa vremena na vreme ne smete da dozvolite sebi da vas privuče neka druga osoba. Zato je najbolje da uživate u solo seksu.

Masturbacija u tom slučaju pomaže da na pozitivan način održavate seksualnu vatru u vašem braku. Samo zato što su dve osobe odlučile da provedu ostatak života zajedno, ne znači da će njihova tela imati iste potrebe i seksualni apetit.

D.R.

Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *