Žene otkrile: Ovo je najvažnija osobina koju ima svaki seksi muškarac! - Men`s Health

Žene otkrile: Ovo je najvažnija osobina koju ima svaki seksi muškarac!

Nije neuobičajena pojava da su određeni muškarci, koji su prosečnog izgleda, ali imaju visok nivo samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen.

Istraživanje: 1.000 žena otkrilo 3 najprivlačnija dela na muškom telu

Studija objavljena u časopisu Psychological Science otkriva kako su muškarci prosečnog fizičkog izgleda i zavidnog nivoa samopouzdanja poželjniji kod ženskog pola nego oni s višim nivoom fizičke privlačnosti.

U istraživanju je učestvovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili deo eksperimenta u obliku brzinskih dejtova. Svaki učesnik je proveo tri minuta u razgovoru sa drugim učesnikom, a rezultati su pokazali da su muškarci koji veruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je takođe pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvereniju decu.

Naučnici otkrivaju: 9 stvari koje svakog muškarca čine neprivlačnim!

Zaključak je jasan, a sada i naučno dokazan: žene preferiraju samouverene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima lepote.

Izvor: Zadovoljna

Pročitajte i  Sam svoj majstor: 5 načina da unapredite seksualnu želju
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *