Kakve muškarce žene više vole: bradate ili glatko obrijane? - Men`s Health

Kakve muškarce žene više vole: bradate ili glatko obrijane?

Kada govorimo o bradi, muškarci se dele uglavnom u dve grupe. Prvoj pripadaju muškarci koji svoju bradu oblikuju prema želji njihove devojke, dok druga grupa muškaraca ne haje previše za mišljenje drugih ljudi.

Ukoliko pripadate prvoj grupi muškaraca ili jednostavno želite da saznate šta žene generalno više vole kada je brada u pitanju, otkrivamo vam rezultate najnovijeg naučnog istraživanja.

Otkrijte i 9 najboljih stilova brada (i kako da ih održavate)

ISTRAŽIVANJE

U studiji magazina Journal of Evolutionary Biology, naučnici su zamolili 8,520 žena da rangiraju muškarce prema privlačnosti u odnosu na dužinu njihovih dlačica na licu.

Ženama su pokazivali slike istih muškaraca dok su im kompjuterski menjali dužinu brade.

Rezultati su pokazali da su žene potpuno obrijane muškarce, bez obzira na izgled njihovog tela, smatraju manje atraktivnim nego muškarce sa bradama.

Žene su uglavnom birale muškarce sa dužom bradom bez obzira da li žele avanturu za jednu noć ili dužu vezu.

Žao nam je: Ovih 6 znakova otkrivaju da brada nije za vas

Muškarci sa bradama su okarakterisani kao vrlo poželjni za bračne partnere, jer odaju utisak snažnih i samouverenih partnera.

Uz to “bradonje” su kroz istoriju smatrane plodnijim i sposobnijim za preživljavanje. Tako su brade postale neke vrsta trofeja koje su svoj status vremenom stekle zahvaljujući selekciji žena.

D.R.

Pročitajte i  11 prolećnih komada koje morate da imate
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *