7 stvari koje svaki muškarac treba da zna o vagini - Men`s Health

7 stvari koje svaki muškarac treba da zna o vagini

Studije su pokazale da je redovan seks izuzetno bitan za zdravlje, kao i da oni koji imaju seks dva puta nedeljno smanjuju time rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Seks takođe potpomaže lučenje endorfina, koji smanjuju stres i poboljšavaju san. Zbog toga preporučujemo svim muškarcima da se dobro informišu, počevši sa ovih sedam činjenica!

1. KADA KAŽETE VAGINA, VEROVATNO MISLITE NA VULVU

Tehnički govoreći, izraz vagina se odnosi na mišićavi, elastični kanal koji vodi do grlića materice i materice. Kroz njega penis ulazi i kroz njega izlaze bebe prilikom porođaja.

Saznajte i Evo šta treba da znamo o najosetljivijem delu ženskog tela

Vulva ili stidnica okružuje ulaz u vaginu i sastavljena je od klitorisa, velikih usana malih usana, otvora mokraćnog kanala iz bešike, himena i otvora vagine.

2. ŽENE TAKOĐE MOGU DA IMAJU EREKCIJU 

Baš kao što se muškarcima penis poveća u erekciji i žene mogu da dožive erekciju, tačnije njihov klitoris. Kada se žene uzbude, krv jurne u klitoris i to izaziva da on nabubri i postane osetljiv na dodir.

3. KLITORIS JE CENTAR ZA ZADOVOLJSTVO 

Procenjuje se da klitoris ima preko 8.000 nervnih završetaka, pa je očigledno njegova osnovna funkcija zadovoljstvo žene. Zapravo, to je jedini ljudski organ koji postoji samo zbog zadovoljstva, pa je bitno da ne bude zapostavljen tokom predigre i seksa.

4. UKOLIKO VAGINA ŽENE NIJE VLAŽNA, TO NE ZNAČI DA NIJE UZBUĐENA 

Ženski polni organi imaju prirodni lubrikant, ali u nekim okolnostima takav vid lubrikacije može biti otežan. Na to utiče menstruacija, određeni lekovi, promene u hormonima, pilule i godine.

To je jedna od stvari koju muškarci najčešće ne razumeju. Ženama je nekada potrebno i više vremena da bi se uzbudile pa se u tim slučajevima preporučuje duža predigra.

Pročitajte i  Tajna ženskog orgazma krije se u vašim prstima!

Otkrijte i Neseksi stvari kod muškaraca na koje žene otkidaju

5. VEĆINA ŽENA NE DOSTIGNE VRHUNAC PUTEM VAGINALNE PENETRACIJE 

Muškarci često misle da postoji neka tačka u vagini koju će oni pogoditi i žene će doživeti vrhunac, kao i da žene mogu da dožive neverovatan orgazam samo zbog njihovog penisa. To ne funkcioniše tako.

Studija je pokazala da 75 žena ne dostigne vrhunac tokom seksa samo zbog vaginalne penetracije, već im je potrebna još neka vrsta stimulacije. Zbog toga stručnjaci preporučuju stimulaciju klitorisa ili oralni seks.

6. RAZLIČITE ŽENE RAZLIČITO REAGUJU NA ODREĐENU STIMULACIJU 

Jedna od najvećih grešaka koju muškarac može da napravi prilikom zadovoljavanja žene je da pretpostavi da isti vid stimulacije odgovara svima. Najbolje je isprobati različite poze, tehnike i ispitati osetljivost različitih delova tela kako bi utvrdili šta je najbolje za dotičnu damu.

Muškarci ne bi trebalo da primoraju žene da im se dopada nešto što im očigledno ne odgovara, a i postoji određena doza zabave u istraživanju.

Pročitajte i 5 seks poza koje bi žene volele da zaboravite

7. EVO KAKO DA POGODITE FAMOZNU G TAČKU 

Verovatno jedna od najkontroverznijih stvari u ginekologiji je G tačka. Neki veruju da postoji tačna lokacija gde se ona nalazi, dok drugi ne veruju da uopšte postoji.

Navodno je u pitanju područje unutar vagine koje pruža najviše zadovoljstva ženama. Možete ga pronaći tako što ćete naneti malo lubrikanta na prste i staviti ih, dlanom na gore, u vaginu sve do grlića materice. Zatim savijte prste kao da nekog prizivate da dođe i blago pritisnite. Primetićete po reakciji partnerke da li ste uspeli ili ne.

Izvor: Zenablic

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *