Udvoje je lepše - Men`s Health

Udvoje je lepše

Sada raspolažemo i naučnim dokazima da seks udvoje pruža veće zadovoljstvo nego samozadovoljavanje. I to četiri puta veće! To je dokazalo jedno škotsko istraživanje čiji rezultati su objavljeni u časopisu “Biological Psychology” (Biološka psihologija).

ISTRAŽIVANJE
Poredeći uzorke krvi koja je ispitanicima vađena neposredno pošto bi doživeli orgazam (!), škotski istraživači su ustanovili da je nivo prolaktina, hormona koji kod čoveka izaziva osećaj zadovoljstva, posle seksualnog odnosa četiri puta veći nego posle masturbiranja.

ZAŠTO?
Autor istraživanja, dr Stjuart Brodi, smatra da ta razlika može da se objasni celokupnim fiziološkim iskustvom koje predstavlja seksualni odnos, a verovatno i ulogom koju u seksu igraju emocije. On pretpostavlja da bi povećanje nivoa prolaktina moglo predstavljati i evolucijski oblik razlikovanja potencijalno reproduktivne aktivnosti od one koja to nije. Dakle, želite li kvalitetniji orgazam, morate pravilno da dišete, da posvetite partnerki više emotivne pažnje, a pre svega morate biti sigurni da je ona pored vas u krevetu.

Pročitajte i  Male stvari koje vam urušavaju ljubavni život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *