7 razloga zašto su vegetarijanci bolji ljubavnici - Men`s Health

7 razloga zašto su vegetarijanci bolji ljubavnici

Nikad ne potcenjujte moć vegetarijanske dijete. Semenke, travke i voćke imaju moćan hemijski sastav i uravnoteženu hranljivu vrednost koja obezbeđuje telu optimalno funkcionisanje i zdrav libido.  Zašto vegetarijanci imaju potencijalnu prednost u odnosu na one koji jedu meso, kada govorimo o seksu, otkriva nam sajt Musscle and Fitness!

1. DEFINISANI MIŠIĆI

Retko šta može tako ugroziti seksualnu energiju kao saznanje da ne možete pomerati telo na način na koji bi to bilo potrebno. Jaki, definisani mišići znak su povećane fleksibilnosti, hitrosti i okretnosti, a i vegetarijanci i oni koji to nisu složiće se oko izuzetnog značaja pokretljivosti u spavaćoj sobi!

2. VIŠAK ENERGIJE

Što manje mesa za varenje, to ćemo više energije sačuvati za seksualnu aktivnost. Sigurno ste se bar nekada osećali umorno nakon velikog obroka? Vegetarijanci ovde imaju veliku prednost, jer je varenje biljnih proizvoda lakše za organizam. Biljna hrana se takođe znatno brže pretvara u hranljive materije koje telu obezbeđuju energiju bez pratećeg teškog osećaja u crevima.

Pročitajte i 5 stvari koje OBAVEZNO moramo da naučimo od vegetarijanaca

3. MANJA MOGUĆNOST EREKTILNE DISFUNKCIJE 

Svako ko je ikada bio na dijeti bodibildera, mogao je izmeriti cenu kratkoročne masivnosti i dugoročnog zdravlja srca. Ali nije sve u pitanjima dugovečnosti. Studije pokazuju da 75 posto ljudi koji boluju od srčanih oboljenja, ujedno boluju i od erektilne disfunkcije. Moguće je i lakše je nego ikad okrenuti se samo voću i povrću, ako znamo koliko je vegetarijanski način života povezan sa dugovečnošću, smanjenjem holesterola i sprečavanjem srčanih oboljenja.

4. DUBLJI SAN

Kvalitetan san prirodno reguliše nivo proizvodnje hormona, raspoloženje, pamćenje i ostale fizičke i mentalne funkcije koje doprinose zdravijem seksualnom životu. Ako jedete previše mesa, možete preopteretiti organizam proteinima ili toksinima koje telo teško i sporo izbacuje. Danak će vrlo često platiti upravo vaš bioritam.

Pročitajte i  Mislite da ne goje, a zapravo su kalorijske bombe: 6 najvećih neprijatelja vitke linije

Iako i sami moraju razmišljati o tome šta unose u organizam u kasnim satima, vegetarijanci će mnogo teže imati probleme sa probavom, pa samim tim i sa snom i seksualnom aktivnošću. Zapravo, mnogi vegani svedoče o tome da vremenom imaju sve manju potrebu za snom.

Vidite i Evo zašto vegeterijanci žive duže

5. LEPŠI MIRIS TELA

Studija stručnjaka sa Karlovog Univerziteta u Pragu iz 2006. godine je pokazala da muškarci koji ne jedu mesu imaju mnogo prijatniji miris od drugih. Oni su to objasnili činjenicom da toksini iz mesa koji prolaze kroz krvotok čoveka, završavaju svoje putovanje upravo na porama kože. Bakterije koje žive na koži hrane se proteinima i mašću mesnog porekla da bi nakon toga ispuštali otpad koji stvara neprijatan miris.

6. SEKSI JE BITI OSETLJIV

Ništa više ne odaje utisak „osetljivog muškarca, grube spoljašnosti“, nego muškarac koji se hrani samo biljnim materijama, izbegavajući meso po svaku cenu. Još je bolje ako je vegan, pa to radi zbog „prirodnog okruženja“. Koristan savet za približavanje devojkama koje vole osetljive momke.

7. ČISTA KOŽA

Koža koja sija najbolje oslikava čoveka koji vodi računa o svom zdravlju i higijeni. Koža je ujedno i najbolji dokaz unutrašnjeg zdravlja. Ishrana prosečnog vegetarijanca prožeta je vitaminima A i C, kao i mnogim drugim koristim materijama, kao što su antioksidanti, koji služe da očiste i revitalizuju organizam iznutra, ali i spolja dajući vegetarijancima spoljni sjaj vitalnosti i muškosti. Za to vreme, oni koji jedu meso puštaju bezbrojne toksine kroz svoj organizam što se u krajnjoj liniji, takođe minifestuje na koži, i to neprijatnim mirisom.

Pogledajte i 3 tajne vegana koje će vam poslužiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *