5 namirnica koje treba da izbegavate pre seksa - Men`s Health

5 namirnica koje treba da izbegavate pre seksa

POMFRIT

Pomfrit je bez dileme slasna namirnica koju svako voli, ali je i na vrhu listenamirnica koje treba izbegavati pre seksa. Pržena hrana generalno ima negativne efekte na dobar seksualni život, najviše zbog smanjivanja nivoa testosterona i protoka krvi, a dobra cirkulacija je više nego potrebno za postizanje i održavanje erekcije. U pomfrit se dodaje dosta soli, pa dolazi do povećanja krvnog pritiska u kratkom roku.

Šta se dogodi kada ceo dan jedete samo afrodizijake?

HOT DOG

Hot dog u kombinaciji sa senfom, kečapom i hladno pivo predstavlja ukusan obroka, ali je ipak bolje da ga izbegavate pre seksa. Hot dog sadrži velike količine zasićenih masti, a upravo ova vrsta masti može zapušiti penilne i vaginalne arterije, sprečavajući pravilan protok krvi koji je izuzetno važan tokom seksualnog odnosa.

TOFU SIR

Možda vam na prvu loptu tofu sir ne izgleda kao namirnica koju treba izbegavati, međutim najnovije studije su pokazale da konzumiranje ove namirnice noć pre seksa povećava nivo estrogena u organizmu kako kod žena tako i kod muškaraca. Proizvodi na bazi soje podižu nivo estrogena u krvotoku, a to je poslednja stvar koju želite pre strastvene noći u dvoje, jer prilično smanjuje želju za seksom kod oba pola.

Ovih 5 stvari nikako nemojte da radite pre seksa

ENERGETSKA PIĆA

Energetska pića vam mogu obezbediti dodatnu energiju neposredno nakon uzimanja, ali to neće trajati dugo, pa će se negativno odraziti na vašu seksualnu izdržljivost. Ova vrsta pića uglavnom u sebi sadrže visoke doze kofeina i šećera koje se brzo potroše u našem organizmu, ostavljajući nas sa manje energije nego što smo je imali pre konzumiranja. Nedavne studije su otkrile da kofein koji se nalazi u energetskim pićima smanjuje nivo serotonina, hemikalije koja je zadužena za osećaj sreće.

Pročitajte i  Šta jesti pre treninga: Ove namirnice su najzdravije

VINO

Uvreženo je mišljenje da nijedan romantična večera ne može da prođe bez vina, zar ne? Pa zapravo i nije tako. Alkohol kod ljudi često izaziva osećaj prevelikog samopouzdanja, a to može imati loš efekat na druge aspekte u seksu. Vino u sebi sadrži vrstu alkohola koja smanjuje osećaj za dodir i slabi brojne organe, pa nije lako zadržati postojanu erekciju. Zato kao najbolja solucija se nameće jedna ili dve čaše vina pre uzbudljive večeri.

Ovo je prva stvar koju morate da uradite pre seksa!

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *