Jesu li loši momci zaista privlačniji devojkama? - Men`s Health

Jesu li loši momci zaista privlačniji devojkama?

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Evolution&Human Behavior, pokušalo je da otkrije zbog čega devojke lude za lošim momcima, kao i da odgovore na pitanje zašto su muškarci skloniji sklapanju veza sa otvorenijim i emotivnijim ženama.

ISTRAŽIVANJE

U toku istraživanja ispitano je 1.000 heteroseksualno orijentisanih muškaraca i žena, koji su bili različitih tipova ličnosti i različitog nivoa neurotičnosti. Učesnici ovog projekta su tokom studije bili pod kontrolom lekara opšte prakse, na čijem čelu je bio Fernando Guteres iz Barselone.

Istraživači su se skoncentrisali na porodične, socijalne, demografske i finansijske karakteristike učesnika.

REZULTATI

Rezultati istraživanja su pokazali da su muškarci sa opsesivno kompulsivnim tipom ličnosti, za razliku od pripadnica lepšeg pola istih karakteriska, daleko atraktivniji ženama i prijateljima. Naučnici su ovakve podatke doveli u vezu s njihovim pretežno boljim poslovima, većom željom za redom, kao i činjenicom da u očima drugih ljudi izgledaju znatno pouzdanije i ozbiljnije.

Zbog kakvih frajera devojke gube razum?

Neurotični i impulsivni pripadnici oba pola su bolje prošli kad su ljubavne veze u pitanju. Prema najnovijim istraživanjima, bez obzira na to što su takve osobe bile više anksiozne i nesigurnije u sebe, one su imale za 34 procenta dugotrajne veza od ostalih i za 73 procenta više dece.

NEUROTIČNE MUŠKARCE PRIVLAČE NEUROTIČNE ŽENE

Prema mišljenju naučnika, muškarci sa izraženim neurotičnim osobinama bili su skloniji započinjanju veze sa ženama istog stepena neurotičnosti.

„Volim je jer je prava žena”, tako je jedan od Guteresovih ispitanika odgovorio na pitanje zbog čega voli svoju neurotičnu suprugu.

Ekspert je primetio da je takva reakcija muškaraca u vezi sa njihovom percepcijom povišene emocionalnosti kao znaka ženstvenosti.

Osim toga, impulsivne ličnosti imale su više prijatelja i kratkih ljubavnih veza zbog sklonosti ka avanturizmu.

Pročitajte i  Istraživanja pokazala: Seks tokom vožnje je rizik!

„Uprkos činjenici da su sebični i da krše pravila, oni su hrabri i nezavisni”, rekao je naučnik.

Saznajte i 10 najprivlačnijih dela muškog tela

Činjenica da impulsivne ličnosti imaju više dece i prijatelja, prema mišljenju naučnika, svedoči o njihovoj evolutivnoj prednosti. Oni su, smatraju naučnici, hrabri i nepokolebljivi u svojim akcijama.

Neki stručnjaci, posebno Alfonso Troisi iz Rima, ne slažu se sa radom Guteresa, s obzirom na to da teatralne ličnosti preuveličavaju broj svojih prijatelja i poznanika, jer su skloni neiskrenosti. Takođe, stručnjaci smatraju da je neophodan oprez prilikom tumačenja rezultata istraživanja koji ne uzimaju u obzir genetske činjenice.

Izvor: Politika.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *