3 fenomenalna razloga da povremeno apstinirate - Men`s Health

3 fenomenalna razloga da povremeno apstinirate

Nekoliko sportista, poput Davida Luiza, Kake i Rasela Vilson, obelodanili su svoje odluke da se uzdržavaju od seksa pre braka i time pokrenuli lavinu komentara. 

Da li je apstinencija zaista korisna? Ili nije zdravo gušiti svoje prirodne nagone?

Dugo niste imali seks? Evo kako možete da prekinete period apstinencije!

Mnogi ljudi se odlučuju za apstinenciju iako se nalaze u stabilnim vezama ili braku. Nakon 90 dana bez seksa, mnogi su priznali da su bili više zaljubljeni i željni svojih partnerki više nego ranije.

Otkrijte tri benefita povremene apstinencije u vezi:

OBNOVITE STRAST U VEZI

Ako želite da obnovite strast u vezi, možda je najbolje da neko vreme apstinirate. Promenite ustaljenu rutinu u vašoj vezi i videćete kako ćete se ponovo zaljubiti u partnera i da ćete više žudeti za njim u svakom smislu te reči. Nakon određenog perioda apstinencije, strasti u vašoj vezi će se uzburkati, a prvi seks nakon nekog vremena će sigurno biti lud i nezaboravan.

Kako apstinencija utiče na vaš organizam

OSTVARITE BOLJU POVEZANOST SA PARTNEROM

Slažemo se da je seks veoma bitna stavka u svakoj zreloj emotivnoj vezi, ali povremeno apstiniranje može samo da učvrsti vašu vezu i poboljša i sve ostale sfere vašeg odnosa. Iskoristite vreme bez seksa da se više fokusirate na interesovanja, strahove i nade vaše partnerke i upijajte lepotu platonskog odnosa.

LAKŠE ĆETE RAZLIKOVATI POŽUDU OD LJUBAVI

Teško je razdvojiti požudu od ljubavi pogotovo u početnoj fazi veze zbog uzavrele hemije, strasti i zaslepljenosti koje to uzbuđenje nosi. Povremeno apstiniranje od seksa će vam pomoći da sa partnerom ostvarite dubok intiman odnos bez prvenstvenog fizičkog kontakta.

Jeste li i vi imali ovaj simptom apstinencije?

D.R. 

Pročitajte i  10 razloga zašto obožavamo kuguarke
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *