Kako vam beli luk povećava šanse kod devojaka? - Men`s Health

Kako vam beli luk povećava šanse kod devojaka?

ISTRAŽIVANJE

Naučnici Univerziteta Čarls u Pragu i Univerziteta Stirlin u Velikoj Britaniji sproveli su istraživanje na 42 muških ispitanika, koji su bili podeljeni u dve grupe. Prva grupa je konzumirala velike količine belog luka, dok ga druga uopšte nije jela. Ove grupe su bili ispitivane tokom tri različite studije, koje su se razlikovale po vrsti i količini belog luka, koji su ispitanici konzumirali (u u dvema studijama su konzumirali sirov beli luk, a u trećoj kapsule belog luka).

Pročitajte: Žene mogu bukvalno da nanjuše muškarčine!

Nakon konzumiranja belog luka, ispitanici su nosili jastučiće ispod pazuha 12 sati kako bi sakupili sav njihov miris. Nedelju dana kasnije, grupe su zamenile uloge (grupa koja nije konzumirala beli luk, sada je počela i obratno).

Drugi deo istraživanja je obuhvatao utiske grupe od 82 žene, koje su mirisale ove jastučiće koje su ispitanici nosili i ocenjivale koliko su mirisi prijatni, aktraktivni, muževni i intenzivni.

REZULTATI

Rezultati, koji su objavljeni u časopisu Appettite, pokazali su da beli luk možda može da utiče na vaš miris celog tela, čineći ga boljim i atraktivnijim.

Otkrivamo kako da se rešite neprijatnih telesnih mirisa

Žene su procenile da su mirisi muškaraca koji su jeli velike količine belog luka (sirov ili kapsule) prijatniji, atraktivniji i manje intenzivni od mirisa ispitanika koji nisu beli luk.

ZAŠTO BI TREBALO DA JEDETE BELI LUK?

Beli luk ima više zdravstvenih benefita i dobar je izvor antioksidanata.

Jedna studija je pokazala da sastojci koji se nalaze u belom luku, alicini, mogu da budu savršeni u borbi protiv virusa, a ostala jedinjenja iz belog luka se bore protiv bakterija, gljivica i parazite.

Zašto beli luk treba da jedete isključivo na prazan želudac?

Naučnici pretpostavljaju da ova antibakterijska svojstva mogu da budu upravo ono što beli luk čini sjajnim dezodoransom.

Pročitajte i  Zdravlje se vidi na stopalima

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *