Seksi požuda: 5 koraka od pogleda do erekcije - Men`s Health

Seksi požuda: 5 koraka od pogleda do erekcije

Kad muškarac baci pogled na privlačnu, lepo građenu ženu, efekat se može porediti sa čistom alhemijom: meso se pretvara u kamen.

Dr Darius Paduh, direktor Odseka za seksualno zdravlje i medicinu na Medicinskom fakultetu Univerziteta Kornel, objašnjava naučne činjenice koje stoje iza požude na prvi pogled.

Čvršći od stene: 9 koraka do savršene erekcije

Vaša insula kaže „O, da!“

Istog trenutka kad vaš pogled padne na njeno oskudno odeveno telo, milioni receptora za svetlost u oku šalju mentalnu sliku u insulu,deo mozga zadužen za opažanje i emocije. Čim slika stigne, insula automatski izračunava kakve su vam erotske mogućnosti sa njom.

Dopamin uključuje prekidač požude

Vaš mozak na podsticaj od strane insule, reaguje lučenjem dopamina, neurotransmitera odgovornog za požudu. Ali, ako ste pod stresom, očekujte biohemijski hladni tuš: vaše nadbubrežne žlezde će početi da luče hormone reakcije bori se-ili-beži, što će poništiti efekat dopamina.

Saznajte i Stvari koje niste znali o erekciji

Naredba za erekciju je poslata

Dopamin pomaže signalima iz mozga da se spuste niz kičmenu moždinu i duž nervnih vlakana stignu do penisa. Ovde, u Glavnom štabu erekcije,nervi primaju signal koji ih pokreće na oslobađanje acetilholina, neurotransmitera koji krvnim sudovima naređuje da proizvode azotni oksid.

Udara vam krv u glavu

Vaš penis ima dve komore, obe ispunjene sunđerastim tkivom. Azot oksid širi krvne sudove u ovom sunđerastom tkivu pa se krvni protok povećava i do osam puta u odnosu na stanje mirovanja. Rezultat je tako snažan porast pritiska u penisu da prkosi gravitaciji

Mekonja postaje Tvrdiša

Kako se tkivo u sunđerastom tkivu širi, tako pritiska okolne vene, što sprečava oticanje krvi. U punoj erekciji, u penisu se može naći i 60 ml krvi. Naravno, ovo ne traje večno,nakon što doživite orgazam, ili je izgubite iz vida – efekat prestaje.

Pročitajte i  Uspešan recept nove veze

Kako da Pretvorite svoj krevet u zonu požude

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *