10 stvari o ljubavi i seksu koje moramo da naučimo pre 30. godine - Men`s Health

10 stvari o ljubavi i seksu koje moramo da naučimo pre 30. godine

Bilo da ste u ljubavnoj vezi već godina ili još uvek uživate da upoznajte nove ljude, veoma je bitno da razvijete zdrav pristup prema ljubavi.

Do 30. godine bi trebalo da imate jasan uvid u ono što želite, verujete, šta vas zadovoljava i čemu se nadate kada je vaš ljubavni život u pitanju.

Ljubav na poslu – da ili ne?

Otkrijte 10 stvari koje morate da znate o ljubavi pre nego što ugasite 30 svećica na torti:

KAKO DA UPOZNATE ŽENU (NE U BARU)

Seksolog i ekspert za veze dr Ket Van Kirk ističe da bi do 30. godine muškarca trebalo da zanima nešto više od sledećeg piva koje je naručio i da bi trebalo da bude svestan da verovatno neće sresti ljubav svog života u baru.

“Ne kažemo da se to nikada ne događa, ali obično, ljudi imaju veće šanse da se razumeju i upoznaju kompatibilnu osobu kada nisu pod uticajem alkohola i kada su okruženi istomišljenicima”, kaže Kirk.

KAKO DA PROĐU ZAMKU PRVOG SASTANKA

Prema studiji iz 2015.godine koja je ispitivala singl osobe u SAD-u, otkriveno je da 51 procenat muškaraca zamišlja svoju budućnst sa partnerom na prvom sastanku. Ako i vi spadate u ovu polovinu, možda imate živopisnu maštu, ali zapravo imate i  manjka sposobnosti da prođete prvi sastanak.

Otkrijte i Ovo su knjige koje morate da pročitate pre 30. godine

Prema rečima eksperta za veze Lori Bizzoco, možda osećate nesigurnost da uđete u nešto ozbiljnije, jer pokušavate da otkrijete gde stojite u sadašnjoj vezi, iako se sve ovo dešava čak i podsvesno.

NE RADI SE O VAŠEM NOVCU

Mnogi muškarci žele da budu uspešni i glavni finansijski oslonac i zbog sebe i zbog svoje budućnosti sa partnerom. Ali postoji jedna stvar: ono što se stvarno računa jeste kako se prema nekome ophodite, a ne koliko novca imate.

A ako ako čekate da vam se sklope sve kockice (i u finansijskom pogledu) pre nego što se skrasite, možda ćete čekati večno. Dr Kirk kaže da ćete privući pravu ženu u trenutku kada budete u stanju da pokažete ranjivost i da shvatite da ne možete da imate sve u svakom trenutku.

Saznajte i 3 trika da poboljšate ljubavnu vezu

KAKO DA JE PUSTITE DA ODE

Još uvek čuvate sliku devojke s kojom ste izlazili na fakultetu? Ne možete da prestanete da razmišljate o devojci koja vam je prva slomila sre?

Dr Kirk kaže da do četvrte decenije treba da nuačite da pustite devojke iz prošlosti koje su vas izneverile.Ponekad morate da dozvolite nekompatibilnim parnterima da odu i da na taj način napravite mesto u srcu za nova iskustva.

ŠTA ZAISTA ŽELITE

Možda vam zvuči zastrašujuće da sednete i razmišljate o tome šta želite u braku ili vezi, ali Bizzoco kaže da ne samo što je samosvesnost dobra za vas, već je i seksi. Šta možete da tolerišete u vezi? Šta su vaše slabosti kao muškarca?

Pročitajte i  Seks tradicije iz celog sveta

Saznajte i 9 stvari koje treba da izbacite iz stana nakon 30. godine

“Svaki muškarac treba da bude sposoban da praktikuje otvorenu, iskrenu evaluaciju samog sebe”, kaže ona. “Žena će voleti muškarca koji može iskreno da pokaže svoja osećanja i da se oseća prijatno u svojoj koži”, dodaje Bizzoco.

KAKO DA KOMUNICIRATE I DA SLUŠATE

“Muškarci treba da budu sposobni da slušaju bez prekidanja, suđenja i krivice. Žene traže muškarce koji su otvoreni za druga mišjlenja i mogu da govore o svojim osećanjima”, kaže Bizzoco. “Oni treba da znaju da će sve ove stari učiniti njihovu vezu još jačom”, otkriva Bizzoco.

KAKO DA PREPOZNATE DA STE U ZDRAVOJ VEZI

“Biti u vezi sa pravom osobom znači da se dobro osećate po pitanju sebe samog, a ne gore. Ako ste u vezi sa osobom koja vas ne tretira na pravi način, omalovažava ili je ekstremno ljubomorna, morate da imate na umu da će takva veza povrediti vaše samopouzdanje i da će uticati na kvalitet vašeg života”, kaže Kirk.

Saznajte i 6 stvari koje muškarci ne bi trebalo da nose nakon 30. godine

Nemojte da ignorišete znakove nezdrave veze, a još je bolje da ne gubite svoje dragoceno vreme u takvoj vezi.

KAKO DA BUDETE VERNI

Ako želite da budete u monogamnoj vezi, onda je vreme da držite sve karte otvorene.

Pročitajte i 7 aplikacija koje će vam sigurno doneti ljubav

Muškarac koji je zreo zna šta želi i šta ne želi. Ako postoji bilo kakav problem, trebalo bi da razgovarate sa partnerom i donesete odluke koje će popraviti situaciju, a to ne znači da pri prvoj svađi treba da poletite u naručje druge devojke.

DA LI ŽELITE DA ŽIVITE ZAJEDNO

Ako niste već počeli da živite sa svojom devojkom, onda počnite da razmišljate o tome. Ako ste sami, onda razmislite da li je zajednički život pre braka važan korak za vas.

Prema već pomenutoj studiji singl osoba u SAD-u, muškarci su spremniji da stupe u zajednički život, budući da su rezultati pokazali da 33 procenata želi da živi sa devojkom nakon 6 do 12 meseci veze u poređenju sa 23 procenta žena.

DA “JEDINA PRAVA” NE POSTOJI (ALI DA JE TO OK)

Možda u vašim mislima postoji savršena žena, ali žene, kao ni muškarci, ne mogu da se uklope u jedan isti kalup. “Ne postoji jedna osoba koja je predodređena za vas, ali sa mnogim osobama možete da budete srećni”, kaže dr Kirk. Napravite listu šta želite od partnera i oko kojih stvari biste mogli da napravite kompromis, a oko kojih ne.

Pročitajte i 8 stvari koje muškarci ne treba da rade nakon 30. godine

Velike su šanse da ste makar jednu osobu s kojom ste mogli da imate neverovatan odnos pustili da ode. Otvorite svoj srce, a ono će vas odvesti dalje.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *