Nakon koliko vremena strast u vezi nestaje? - Men`s Health

Nakon koliko vremena strast u vezi nestaje?

Nemačko istraživanje Univerziteta Ludvig Maksimilijan u Minhenu, koje je anketiralo 3000 žena i muškaraca, otkrilo je koliko je zaista potrebno da strast u vezi počne da bledi, odnosno da partneri počnu da gube interes za seksom. A to se dogodi mnogo ranije nego što smo mislili – nakon samo godinu dana veze.

Dirty talk: Učinite strastven seks još boljim!

Ispitanici starosti između 25 i 41 godine odgovarali su na pitanja koliko im je seks važan u vezi te je ustanovljeno da nakon godinu veze seksualna želja značajno opada.

Nemački naučnici ne znaju tačan razlog zašto strast slabi nakon samo 12 meseci, ali kažu da bi odgovor mogao da leži u različitoj jačini libida kod žena i muškaraca, budući da godinama muški libido ne slabi, ali žene vremenom često gube želju za seksom. Istraživanje je ustanovilo da važnost intimnih odnosa nakon 16 godina veze pada za 30 posto.

Eksplozija strasti: 5 obaveznih razgovora za sjajan seksualni život

Zaključak je da kako ljubavna veza sazreva tako važnost faktora kao što su odanost, povjerenje, brižnost, iskrenost i zajednički interesi raste.

“Seks je godinama i dalje deo veze, ali njegova važnost opada kako sazrevaju druge potrebe”, zaključili su nemački naučnici.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i  Devojke otkrivaju zašto su pristale na trojku
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *