5 znakova da još uvek niste spremni za decu - Men`s Health

5 znakova da još uvek niste spremni za decu

Nikada niste zaista spremi za decu, jer ne znate kako će to izgledati i šta vas sve čeka, ali da se ne lažemo, neki muškarci su mnogo bolje pripremljeni za roditeljstvo od drugih. 

NISTE U STABILNOJ VEZI

Ako imate nerazrešene probleme s partnerkom pre nego što dođu deca, verovatno je da će se problemi samo pogoršati dolaskom dece.

Nedelje, pa možda i meseci slabog sna, manjak slobodnog vremena i hiljadu novih obaveza oko deteta koje treba da podelite mogu da destabilizuju čak i najsnažnije parove.

Saznajte: 6 znakova da još nisi spreman za vezu (GIF)

Stoga je bitno da vaša veza bude čvrsta kao stena, jer će vas dolazak dece potpuno poremetiti i prodrmati vam ceo svet.

NE INTERESUJU VAS DRUGA DECA

Normalno je da nijedno dete nećete voleti kao svoje i da će vas ono jedino naterati da se osetite drugačije, ali razmisite na trenutak o kupovini automobila. Pre nego što ste ga kupili, verovatno ste bili radnoznali, pa ste se raspitivali o modelima i motorima,zar ne?

Ista radoznalost treba da bude prisutna kada su u pitanju deca. Ako niste zainteresovani za kontakst s decom vaših prijatelja, verovatno niste još spremni da zasnivate porodicu.

Otkrijte: 9 stvari koje treba da izbacite iz stana nakon 30. godine

FINANSIJSKI STE NESTABILNI

Pelene, kolica, središte za auto, igračke, odeća, eventualno čuvanje dece – roditeljstvo izisikuje mnogo finansijskih izdataka. To ne znači da treba da budete bogati, ali ako to znači da ne smete više da idete u teretanu, da morate auto da zamenite jeftinijim, možda je vreme da sačekate malo bolji trenutak za osnivanje porodice.

Dejvid Gandi: 10 tajni mog uspeha

NEMATE DOVOLJNO GODINA

Pročitajte i  Alarm za uzbunu: 6 signala da se ona polako „hladi“

Izveštaji naučnica s Univerziteta u Ohaju sugerišu da ako imate manje od 23 godine kada vam se rodi prvo dete, moguće je da ćete kasnije bolovati od depresije kao rezultat poteškoća da nađete posao i da obezbedite finansije za svoju porodicu. Naravno da to ne znači da niste spremni za roditeljstvo u ranim dvadesetim, ali morate da pobedite statistiku.

Psihologija: Naučite 20 fenomenalnih tirkova za 10 minuta

AKO JE ALKOHOLISANJE S DRUŠTVOM VIKENDOM I DALJE PRIORITET

Kada dobijete bebu, nalaženje slobodnog vremena za prijatelje će biti veoma teška misija, a čak iako je vaša partnerka dovoljno kul i da nema problem s vašim povremenim izlascima s prijateljima, neće vam biti prijatno kada budete morali da nakon neprospavane noći ustanete da se pobrinete za bebu.

Dolaskom deteta nužno se menjaju prioriteti, pa ako niste spremni da se odreknete svog starog društvenog života,očigledno još uvek niste spremni za dete.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *