Kako doživeti orgazam u snu? - Men`s Health

Kako doživeti orgazam u snu?

Da li vam se ikada dogodilo da ste se probudili usred noći znojavi, začuđeni i uzbuđeni, i zapitali se: “Da li sam upravo doživeo orgazam u snu?”

“Odgovor je verovatno da, jer žene i muškarci, mogu imati seksi snove koji se završavaju orgazmom”, rekao je Majkl Krajhman, direktor centra za seksualno zdravlje u Kaliforniji.

“Orgazam je ritmična kontrakcija vaših mišića na dnu karlice, ali takođe pokreće i ispuštanje neurotransmitera koji stvaraju euforiju u mozgu”, istakao je Krajhman.

Dakle, veza između vašeg mozga i tela može stvoriti senzacije koje će vas iskušavati da se ne probudite kada alarm ujutru zazvoni.

Sekssomnija: Da li ste ikada imali seks dok ste spavali?

SAN JE SAVRŠENO VREME ZA ORGAZAM

Možda mislite da je vaš mozak u budnom stanju idealan za doživljavanje orgazma, ali dok ti orgazmi nisu nikako nešto što treba zapostaviti, šta kažete na situaciju gde vam vaš mozak dopušta da uz orgazam, malo i odspavate?

“Tokom dana, nemate vremena da dopustite vašem mozgu da odluta i razmišlja. Dok spavate, nalazite se u stanju mira i relaksacije koja dopušta nesvesnom da istraži sve aspekte vašeg života, uključujući i seks”, kaže Krajhman.

KAKO FUNKCIONIŠE ORGAZAM U SNU

Ukoliko ste pomislili da vi fizički masturbirate u snu, razmislite opet. Zapravo je u pitanju vaše brzo pomeranje očiju u snu (REM faza) koje vam pomogne da doživite vrhunac.

S obzirom na to da je mozak aktivan tokom REM faze isto koliko i kad ste budni, živopisni snovi su neminovni da slede. Još jedna fascinantna činjenica vezana za REM fazu je da ste ustavi paralizovani, tako da ne možete snagom volje da provučete ruku ispod vašeg donjeg veša kada osetite uzbuđenje u snu.

Otkrijte i Evo kako do višestrukih orgazama

KAKO DO ORGAZMA U SNU

Pre svega, doživljavajte mnogo orgazama! Možda zvući kontraproduktivno – ako ih imate dok ste budni, zašto bi vaše telo osetilo potrebu da doživi orgazam dok spavate? Međutim, češće dostizanje seksualnog vrhunca može navesti vaše telo i da ih želi još češće, a ukoliko želite da ih doživite u snu, zađite u polje lucidnih snova.

Pročitajte i  Hvatajte beleške: Devojke tvrde da u krevetu najviše vole ovih devet stvari

NAMERAČITE SE DA TO I POSTIGNETE

Prvi korak ka lucidnom spavanju je da se “nameračite” da to postignete.

Saznajte i Šta vaši snovi govore o vama?

“Kada legnete da spavate, pomislite na određeni scenario koji biste voleli da sanjate”, savetuje Kolon i ističe jedan važan detalj – zapisivanje snova ujutru.

“Ukoliko ne zapišete snove čim se probudite, verovatno ćete ih posle zaboraviti. Ovaj korak je bitan, jer ćete početi da uočavate obrasce”, kaže Kolon.

Što više obrazaca počnete da zapažate u vašim snovima, veća je verovatnoća da ćete ih prepoznati i kada ih kasnije budete opet sanjali. Taj momenat prepoznavanja i razumevanja vam može pomoći da preuzmete kontrolu nad onim šta sanjate.

Pročitajte i Sedmodnevni vodič za bolji san

Još jedna stvar koju možete da uradite jeste da iskoristite trenutke kada se usred noći probudite.

Najdublja faza sanjanja se događa u drugoj polovini noći, tako da je poželjno svaki put kada se probudite, da podsetite sebe kako želite lucidan san i “potonete” u svet snova sa seksi mislima na umu.

Međutim, iako ih fizički ne stvarate, orgazmi i dobre vibracije koje osetite u snu su itekako stvarne vašem mozgu. Tokom REM faze, vaše telo doživljava rutinski protok krvi do različitih delova tela, uključujući i do polnih organa.

“Taj povećani dotok krvi je razlog zbog kojeg se muškarci bude sa erekcijom, ali takođe može da bude i razlog klitorisnog nadražaja”, kaže Kolon.

Otkrijte i Šta izaziva jutarnji šator?

Spojite to “uzburkavanje” krvi sa seksi snom i eventualno možete početi da sanjate da imati orgazam, kao i da zaista doživite jedan.

“Nervi se protežu od vašeg mozga kroz telo. Postoji povezanost uma i tela kada je reč o orgazmima u snu”, ističe Kolon.

U suštini, vaše telo može da reaguje kao da je san nešto što se dešava na javi.

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *