Oprez: 5 znakova da previše masturbirate - Men`s Health

Oprez: 5 znakova da previše masturbirate

Čak i kada je u pitanju zadovoljstvo, postoji previše. To važi i za učestalost seksualnih odnosa, pa kako onda ne bi i za usamljeničku varijantu?

Kada je vreme da se zabrinete za sebe?

SAMOPOVREĐIVANJE

Iako zvuči suludo, neki muškarci se zaista povređuju prilikom masturbacije. To, naravno, ne moaju biti neke bizarne povrede, već i (samo) naizgled bezazlene kao što su iritirana koža i Pejronijeva bolest, koja se često ne dijagnostikuje na samom početku.

Ako ste primetili fizičke promene na svom polnom organu, vreme je da usporite – on vas upozorava.

Pročitajte: Opasnosti prilikom masturbacije

UTIČE NA VAŠ ŽIVOT

Umesto da izađete s društvom i zezate se, vi ste proveli veče na kauču uz selekciju svojih omiljenih pornića? Kasnite na poslovni sastanak jer ste zaglavili u muškom toaletu?

Ako ste ijednu životnu odluku doneli u skladu s time koliko se napaljeni i želite da se opustite, ozbiljno razmislite o svojim prioritetima.

UBIĆETE SVOJU EREKCIJU

Jeste li znali da masturbacija, koliko god korisna bila, može trajno uništiti vaš seksualni život?

Zapravo, trljanjem svog polnog organa slaćete signale svom mozgu da reaguje jedino kada ste u solo akciji, zbog čega se može desiti da, kada se nađete ispred nage devojke, on jednostavno ne reaguje.

Takođe, brojna naučna istraživanja su pokazala da, ukoliko pre masturbacije kao stimulans koristite materijal određene tematike, a to nemate u stvarnosti, možete prestati da doživljavate erekciju u situacijama face to face. Recimo, ako gledate filmove čije su zvezde MILF dame, punačke devojke ili, na primer, plavokose, vaše telo će prestati da reaguje na vašu stvarnu partnerku koja nije ništa od toga.

Pogledajte: Najzanimljivije tehnike za masturbaciju

NEPRESTANO MISLITE O TOME

Pročitajte i  4 razloga zašto žene glume orgazme

Čak i dok živite svoj stvarni život, zamišljate osećaj koji svojeručno sebi darujete?

Ako tokom predavanja, poslovnog sastanka ili igranja fudbala razmišljate o tome kada ćete sledeći put masturbirati, imate problem.

To je radnja koja se izvodi spontano, kada ostanete sami sa sobom, a ne pažljivo planirano.

POKUŠAVATE DA SMANJITE, ALI VAM NE USPEVA

Jedan od osnovnih kriterijuma za svaku zavisnost je gubitak kontrole. Poput problema s pušenjem ili kockanjem, ukoliko nemate kontrolu nad svojim navikama, imate ozbiljan problem.

Ako je to slučaj, obratite se stručnjaku jer ne želite da vam se dogodi da po tržnim centrima trčite u toalet da se olakšate na svoj, neuobičajen način. Znate li da takve zovu perverznjacima?

Pročitajte: Veoma, veoma pogrešni načini za masturbaciju

PLUS…

Ako vam još nismo ubedili da maaaaalko prikočite, imajte na umu i sledeće: istraživanja su pokazala da svakodnevnom masturbacijom dve nedelje zaredom smanjujemo nivo sperme za čak 50 procenata!

Naravno, masturbacija je zdrava i potpuno odustajanje od nje je loša ideja, ali obratite pažnju na to koliko je ona važna u vašem životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *