Flert i samopouzdanje: Osvojte svaku koju poželite! - Men`s Health

Flert i samopouzdanje: Osvojte svaku koju poželite!

KAKO FLERT POSMATRAJU MUŠKARCI SA I BEZ SAMOPOUZDANJA?

Muškarci bez samopozdanja beže od flertovanja, jer stalno razmišljanju o potencijalnim negativnim posledicama: odbijanju, propastu ili riziku od završavanja s lošim partnerom.

Saznajte i Savladajte umetnost flerta

S druge strane, naučnici tvrde da muškarce s visokim samopouzdanjem razmišljanje o mogućim posledicama zapravo motiviše da probaju.

(DE)MOTIVACIJA

U isto vreme, razmišljanje o pozitivnom ishodu flerta i pronalazak ljubavi inspiriše muškarce s manjkom samopouzdanja, dok ovi benefiti imaju potpuno opozitne efekte na muškarce sa samopouzdanjem.

Muškarci s visokim samopouzdanjem prirodno naginju nagradama i benefitima, što uništava njihovu motivaciju prilikom flerta, sugerišu studije. Isto se odnosi i na paradoks muškaraca bez samopouzdanja, jer oni imaju tendenciju da se fokusiraju na rizike, koji ubijaju igru.

Otkrijte i 5 saveta za savršeni flert

SAVET ZA SAMOUVERENE MUŠKARCE

“Dakle, ako imate mnogo samopouzdanja, fokusirajte se na grozne stvari koje mogu da vam se dese nakon flerta”, kaže Lisa Hoplok, naučnik Univerziteta “Viktorija” u Kanadi. Zamislite da vas ispali pred drugarima ili da vam kaže da prošetate.

Toliko ste navikli na uspeh i prihvatanje da će vas ovakve stvari zaista inspirisati, pretpostavljaju autori istraživanja.

SAVET ZA MUŠKARCE BEZ SAMOPOUZDANJA

S druge strane, ako imate manjak samopouzdanja, naglašavajte pozitivne strane približavanja slatkoj devojci. Blokirajte misli o odbijanju i koncentrišite se na moguće benefite, mislite na druženje, makar i na jednu noć. Uradite i tako ćete imati više uspeha.

Pročitajte i Dekodirajte njen govor tela

A.J.

Pročitajte i  Seksualni fetiš: Tajna koju svi krijete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *