Da li može da se zatrudni od presemene tečnosti? - Men`s Health

Da li može da se zatrudni od presemene tečnosti?

Volite seks bez kondoma, a ne želite još uvek da vas zovu “tata”, pa se pitate da li je moguće da ona zatrudni, čak iako na vreme prekinete snošaj i ejakulaciju izvršite van vagine? Odgovor na ovo pitanje vam daje dr Rožer Harms s klinike “Mejo”.

Saznajte i Da li je “prekinuti snošaj” pouzdan vid kontracepcije?

Odgovor je – da.

SASTAV PRESEMENE TEČNOSTI

Presemena tečnost možda sadrži spermu, što znači da žena može da zatrudni čak iako se celokupna ejakulacija ne dešava u vagini.

Preejakulaciona tečnost je čista, bezbojna tečnost, koja se oslobađa iz uretre tokom seksualnog uzbuđenja. Sličnog je sastava kao i semena tečnost, ali sa značajnim hemijskim razlikama.

Sadrži neke hemijske sastojke koje su u vezi sa spermom, kao što je kiselina fosfataza, dok su drugi markeri sperme, poput gamaglutamiltranseraze, kompletno odsutni iz presemene tečnosti. 

Saznajte i Žene koje koriste kontraceptivne pilule biraju neprivlačne muškarce?

PREKINUTI SNOŠAJ KAO VID KONTRACEPCIJE

Prekinuti snošaj odnosno “vađenje” penisa iz vagine pre ejakulacije je jedna od najstarijih kontraceptivnih metoda. Besplatno je, lako dostupno i nema neželjenih efekata, kao na primer nakon kontraceptivnih pilula. Međutim, ova metoda svakako nije pouzdana, ne pruža stoprocentnu zaštitu od neželjene trudnoće, a i ne štiti od polno-prenosivih bolesti.

Ukoliko zaista ne želite decu još uvek, najbolje je da se odlučite za neku pouzdaniju metodu kontracepcije, a ukoliko niste sigurni koja je najbolja za vas, posavetujte se s lekarom.

A.J.

Pročitajte i  SEKSI LEPOTICE: 10 najatraktivnijih riđokosih žena ikad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *