Bolja veza za 15 minuta - Men`s Health

Bolja veza za 15 minuta

Kada ste udaljeni kilometrima od vaše drage može biti najbolja stvar za vašu vezi, otkriva istraživanje Kornel univerziteta u Njujorku.

ISTRAŽIVANJE
U odnosu na par koji živi u istom mestu, oni koji su u vezi na daljinu 8 odsto su posvećeniji i 3 odsto zadovoljniji nego partneri koji se viđaju svaki dan.  Razdvojeni partneri su sigurniji u svoje veze, otvoreniji jedno prema drugom i često ostanu 2 i više godina zajedno.

ZAŠTO?
„ Zašto? Daljina vas tera da se potrudite više da ostanete u kontaktu i postanete bliski. “, objašnjava saradnik na ovom istraživanju Kristal Jang. „ Bolja komunikacija vodi ka poverenju i međusobnom razumevanju što su neophodne stavke u jednoj dobroj vezi.“, kaže Jang.
„ Bilo da li živite zajedno ili ste na drugim krajevima sveta, istraživači preporučuju da makar 15 minuta dnevno odvojite da biste popričali sa partnerom o bitnim stvarima.  Ciljevima za sledeću nedelju, o svom poslu, porodici, problemima ili lepim stvarima koje su vam se dogodile. Možete da provodite svako veče zajedno, ali ako je to vreme nekvalitetno, ako buljite u mobilne telefone ili u TV, vaša veza ne vodi nikuda i brzo ćete raskinuti.“, tvrde autori istraživanja.

Pročitajte i  Zašto ne može da ode?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *