Da li je "prekinut snošaj" pouzdan vid kontracepcije? - Men`s Health

Da li je “prekinut snošaj” pouzdan vid kontracepcije?

Mnogi parovi se, u želji da se potpuno prepuste seksualnom užitku, opredeljuju za vid kontracepcije koji je poznat kao “prekinut snošaj”, koja se ogleda u seksualnom odnosu bez kondoma koji se prekida u trenutku kada muškarac doživljava orgazam i time se prividno izbegava opasnost neželjene trudnoće.

Revolucija u medicini: Uskoro stiže muška kontracepcija

Naučna studija Medicinskog centra Univerziteta “Djuk” je pokušala da otkrije koliko je ovaj vid kontracepcije pouzdan.

METODA “VAĐENjE” – DA ILI NE?

Prethodna studija iz 2009. godine je otkrila da ova kontraceptivna metoda promašila u četiri od 100 slučajeva. Ceo problem kod ove metode predstavlja nemogućnost da se svaki put izvede savršeno.

U proseku, stopa neuspeha ove metode sa stopom trudnoće, predstavlja oko 18 procenata, što je gore i od prosečne stope neuspeha tokom korišćenja kondoma.

Nova studija pokazuje da je 31 procenat žena preživelo ovu metodu u poslednje dve godine.

Pročitajte i Žene koje koriste kontraceptivne pilule biraju neprivlačne muškarce?

Čak 21 procenat žena je prijavio neželjenu trudnoću, što je mnogo više nego stopa neželjene trudnoće kod žena koje nisu koristile ovu kontraceptivnu metodu (13 procenata).

Možda i najveći problem “prekinutog snošaja” predstavlja ugroženost od polno prenosivih bolesti, budući da ovaj vid kontracepcije uopšte ne štiti od ovih bolesti.

Krajnji zaključak je da ova metoda nije najbolje rešenje, pa je bolje da se okrenete drugim, pouzdanijim vidovima kontracepcije.

A.J.

Pročitajte i  Šta pogrešno radimo u seksu (a one nam nikad neće reći)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *