10 najboljih seks poza svih vremena - Men`s Health

10 najboljih seks poza svih vremena

U okviru istraživanja portala Askmen, uz pomoć Gugla je anketirana 381 osoba (oba pola). Učesnici ankete su rangirali i ocenjivali najuzbudljivije seksi poze brojevima od 1 do 10, u zavisnosti od stepena zadovoljstva (i orgazma).

Pročitajte i Najbolje seks poze za svaki horoskopski znak!

Predstavljamo vam listu od 10 seks poza, počevši od najslabije kotirane ka najboljoj ikada:

10. MAKAZE

Oboje se jedva krećete, ali dodirujete sva prava mesta i gradite uzavrelo uzbuđenje. Trenje i klizanje je dovoljno da vas potpuno raspameti.

“Žene vole osećaj razuzdanosti koji prati ovu pozu”, kaže seks ekspert Vanesa Marin.

“Za muškarce ova poza je sinonim intimnosti, dublje penetracije i vizuelne stimulacije, budući da imaju pogled na celo žensko telo”, kaže seks ekspert dr Sonjia.

Saznajte i 5 poza u kojima će ona najlakše doživeti orgazam

9. T-POZA

Ova poza podrazumeva penetraciju otpozadi, dok telo vaše partnerke pravi ugao od 90 stepeni u odnosu na vaše telo, pa celokupna kompozicija vaših tela liči na slovo T.

Žene se osećaju opušteno i relaksirano tokom ove poze, a mnoštvo različitih uglova penetriranja i dodirivanje najrazličitijih delova njenog tela od strane muškarca, čini ovu pozu još posebnijom.

Muškarci vole ovu pozu, jer mogu da potraju duže u krevetu budući da penetracija nije posebno intenzivna.

Otkrijte i 5 opasnih seks poza

8. KOLEVKA

Ova poza je idealna za stolicu, kada pustite devojku da vas opkorači i preuzme uzde u vrućem sedlu, prsa u prsa.

Ovo je jedna od najintimnijih poza i za muškarce i za žene. Mogu da se gledaju i ljube tokom seksa, grle strastveno i nežno i osećaju kao da ih ništa ne može razdvojiti”, kaže dr Sonjia.

“Ovo je sjajna poza za muškarce da malo odmore i prolongiraju orgazam. Omogućava se i bolja stimulacija klitorisa”, kaže Marin.

Saznajte i 5 poza koje nikad nije probala

7. KAŠIKA

Ako ste se odlučili za jutarnji seks, a još ste sanjivi i lenji, ovo je idealna poza za vas. Vi ste na njenom boku, zajedno ste u kašika položaju i krećete se sve dok ne dostignete orgazam oboje (i sve to za 10 minuta).

“Žene vole ovu pozu zato što je veoma intimna i čini da se osećaju bezbedno. Plus, ona jednostavno može da gurne svoju zadnjicu i da obezbedi dublju penetraciju”, kaže Sonjia.

Pročitajte i 5 poza koje žene vole

“Kašika je neverovano intimna. Pefektan lek za jutarnju mrzovolju. Ne možete da obezbedite dublju penetraciju, ali možete da koristite obe ruke za stimulaciju njenih grudi, bradavica ili ljubljenje vrata uz prljav razgovor na uvce”, kaže ekspert za sastanke Laurel House.

6. 69

Možda vas čudi što je ova poza bolje kotirana od prethodnih, jer je teško da se koncentrišete na primanje i pružanje oralnog zadovoljsta, ali mnogi parovi uživaju u ovoj pozi.

“Svaki put kada se muškarac i žena slože u nečemu što im oboma donosi zadovoljstvo, oni postaju bliži i razvija se osećanje bliskosti”, kaže Sonjia.

Otkrijte i Poza 69: 9 važnih lekcija za avanturiste u krevetu 

“Pored toga, ukus, miris i zadovoljavanje jedno drugoga može da bude intimnije od samog seksualnog odnosa, jer su ukus i miris moćni afrodizijaci”, dodaje ona.

Pročitajte i  Pogled u toku seksa – važan ili potpuno nebitan?

5. GLEŽNJEVI IZNAD NJENE GLAVE

Misionarska poza je dobila veliku nadogradnju ovom pozom. Muškarci će dobiti više pritiska, dok će žene osećati povezanost kao prilikom poze kašike.

“Ova poza kreira veoma intenzivnu, duboku stimulaciju i za muškarce i za žene. Žene uživaju da se osećaju kompletno dominantno. Ovo je životinjska poza otpozadi koja može da bude veoma strastvena”, kaže Marin.

Saznajte i Šta omiljena poza u seksu govori o vama?

4. OBRNUTA KAUBOJKA

Umesto u klasičnoj kaubojskoj pozi, ona vam je sada okrenula leđa i nastavila da jaše u suprotnom pravcu. Dobra penetracija za obe strane, a vi možete da uživate i u pogledu.

“Ženama je ovo veoma oslobađajuća poza, jer ne moraju da brinu kako izgledaju ili da li im je ispao stomak, ali takođe, u ovoj pozi, mogu da dožive drugačije iskustvo budući da je ugao penetracije drugačiji”, kaže Sonjia.

“Pravi vizuelni stimulans za muškarce, koji mogu lako da zgrabe ženu za zadnjicu ili kukove i da upravljuju uzdama kako god žele. Ovo je takođe veoma intimna poza za muškarce”, dodaje Sonjia.

Pročitajte i Najbolje seks poze za bolna leđa

3. MISIONARSKA POZA

Ovo je jedna od najučestalijih i najboljih poza svih parova. I muškarcima i ženama ova poza omoguća intimnost, duboku penetraciju, kontakt očima. Muškarci potpuno vladaju situacijom, a žene uživaju u pokornosti.

“Ona voli ovu pozu zato što omogućava intimnost, uživanje, a ukoliko se malo angažuje kukovima i zadnjicom može da poveća stepen zadovoljstva”, kaže Haus.

Saznajte i Misionarska poza: 7 zanimljivosti koje niste znali

“Muškarci uživaju u dominantnoj ulozi koju im pruža ova poza, a mnogi su izjavili da im je to potpuno prirodan i instinktivni osećaj.”, dodaje House.

2. DOGI STAJL

Nestašno, može da omogući više različitih uglova i sjajnu penetraciju. Jedan od najlakših poza za postizanje orgazma i omogućava stimulaciju klitorisa.

“Dogi stajl je intimna za žene zato što ih stavlja u ranjivu i potčinjenu poziciju”, kaže Sonjia.

“Ovo je idealna poza za muškarce sa zakrivljenim penisom.  Ova poza je seksi sama po sebi, a pruža i neviđeno zadovoljstvo. Omogućava bolje trenje za muškarca, a ako devojka skupi noge, trenje je još veće i intenzivnije”, kaže House.

Otkrijte i Lenji ste? Ove tri poze su idealni izbor za vas!

1. DEVOJKA GORE

Potpuno nam je jasno zašto je ovo omiljena poza svih vremena: on ima savršen pogled, ona duboku penetraciju, a sve je začinjeno kontaktom očima, koji stvara još intimniju konekciju. Super je i zato što muškarci imaju slobodne ruke da rade šta god žele, a devojke mogu da se kreću u kom god ritmu žele”,kaže Sonjia.

U ovoj pozi je žena dominantna, ona kontroliše penetraciju, brzinu i jačinu, pa je sasvim logično da je ženama ovo među omiljenim pozama”, kaže Haus.

“Za muškarce je ovo veoma intimna poza zato što ih stavlja u pokorni položaj. Neverbalna komunikacija je veoma intimna, a u ovoj pozi, on može da komunicira gledanjem u oči ili korišćenjem ruku da istražuje njeno telo”, kaže Sonjia.

Pročitajte i Dve savršene seks poze za sve prilike 

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *