Šta je sve dopušteno dobrim frajerima? - Men`s Health

Šta je sve dopušteno dobrim frajerima?

Utisak koji ostavlja izgled duboko utiče na to kako žene vide ponašanje muškarca, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

Psiholozi tu pojavu nazivaju “halo efekat”, a ona podrazumeva ljudi usklađuju svoje ponašanje s time kako doživljavaju nečije fizičke osobine. Recimo, Don Drejper, lik iz serije “Momci s Medisona” kojeg igra Džon Hem, notorni je preljubnik, lažov i alkoholičar, ali njegov neodoljivi šarm i dobar izgled, nepogrešivo “pale” kod žena.

Otkrijte: Zbog kakvih frajera devojke gube razum?

S druge strane, negativni “halo efekat” ili “đavolski efekat” podrazumeva negativna očekivanja, odnosno povezivanje neatraktivnih muškaraca sa lošim osobinama.

ISTRAŽIVANjE

Istraživači s Univerziteta u Istočnom Kentakiju testirali su 170 žena i njihove percepcije različitih muškaraca i otkrili da izgled ima ključan uticaj na to kako će one reagovati na određenu vrstu ponašanja.

Muškarci s lepim licem imaju veće šanse da im se oproste neke loše stvari, čak i ako imaju loše manire. Ukoliko je muškarac manje privlačan, neke stvari mu se jednostavno neće oprostiti.

Psiholozi Džeremi Gibson i Džonatan Gor pokazali su po dve fotografije muškaraca – jednog veoma privlačnog, a drugog koji se ne smatra lepim po današnjim standardima. Zatim su uparili svaku fotografiju s jednim od dva zamišljena scenarija.

Saznajte: Šta znači biti dobar frajer?

IZGLED JESTE VAŽAN

U prvom, muškarci su bili zamoljeni da od žena pozajme olovku, a u drugom slučaju, istraživači su pitali žene da im poklone svoje fotografije.

Na kraju su sve žene pitane za mišljenja o muškarcima s fotografija koje su im pokazane. Nakon što su žene pitane da pozajme olovku, izgled nije igrao veliku ulogu, dok je u situaciji kad su tražili njihovu fotografiju rezultat bio potpuno obrnut.

Pročitajte i  Koji su skriveni perverzni fetiši vašeg horoskopskog znaka?

Devojke su presudile: Moj muškarac najbolje izgleda u…

Za atraktivne muškarce smatrano je da nisu uradili ništa loše, dok su oni manje privlačni okarakterisani kao oni koji su prešli granicu dobrog ukusa.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *