Kegelove vežbe za muškarce - Men`s Health

Kegelove vežbe za muškarce

Ako mislite da su Kegelove vežbe samo za žene, grešite. Muškarcima mogu pomoći kod mišića dna karlice koji utiču na rad bešike i creva, kao i na seksualne funkcije.

Dame konačno priznale: Ovo je idealna veličina penisa (VIDEO)

ZAŠTO IH RADITI?

Mnogi faktori mogu uticati na slabljenje mišića dna karlice, uključujući hirurško uklanjanje prostate i stanja kao što su dijabetes i hiperaktivna bešika. Imaćete koristi od ovih vežbi ako imate problema s urinarnom i fekalnom inkontinencijom.

Neke studije govore da ove vežbe mogu pomoći muškarcima sa erektilnom disfunkcijom.

Pogledajte: 10 načina da zaštitite svoj penis

KAKO UTIČU NA MUŠKARCE?

Ukoliko zaista želite da vidite rezultate, budite vredni i uporni, radite vežbe redovno, čak i ako vam to ponekad izgleda smešno.

PRONAĐITE PRAVI MIŠIĆ

Da biste pronašli mišiće dna karlice, nemojte naglo prekidati mokrenje ili čvrsto stiskati mišiće donjeg dela stomaka. Obratite pažnju na mesto gde se spajaju vaš penis i abdomen. Poželjno je da ove vežbe radite ispred ogledala.

Novo istraživanje: Najveći penis u svetu imaju…

UNAPREDITE TEHNIKU

Kada otkrijete mišiće dna karlice, ispraznite bešiku i lezite na leđa tako da vam kolena budu savijena. Zategnite mišiće, zadržite kontrakciju tri sekunde, a onda ih opustite na tri sekunde. Isprobajte to nekoliko puta, ali nemojte preterivati. Kada ojačate mišiće, Kegelove vežbe možete raditi sedeći, stojeći ili čak hodajući.

Obim penisa: Koliko je važan i koliko iznosi prosečan?

ZADRŽITE FOKUS

Za bolje rezultate, koncentrišite se na zatezanje isključivo mišića dna karlice. Budite sigurni da ne olabavite mišiće abdomena ili zadnjice. Izbegavajte da zadržavate dah, već ga slobodno ispuštajte tokom vežbe.

PONAVLJAJTE TRI PUTA DNEVNO

Cilj: najmanje tri serije s po 10 ponavljanja dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *